Отидете към основна версия

9 316 15

Нов кашон за милионери от Dartz

  • dartz-
  • prombron-
  • black stallion

Латвийската компания Dartz Motors, известна с екстравагантните си бронирани всъдеходи за петролни шейхове, олигарси и други ненагледни израстъци на човешкия род, представи нов модел. Prombron Black Stallion е кръстен на едноименния тежкотоварен хеликоптер Sikorsky CH-53E и засега съществува в единствен екземпляр, създаден по поръчка от известно киностудио за нуждите на нова продукция.

От Dartz отказват да разкрият за кой филм е построен прототипът. Специално за него обаче в компанията е създаден департамент Dartz Movie Vehicles, който ще се занимава с подобни поръчки.

Ако се съди по дизайна и характерните за марката екстри, към Black Stallion несъмнено ще има интерес. Латвийците имат готовност да го произвеждат на базата на Mercedes-Benz GLS и да го оборудват с двигател Hellcat от Dodge с мощност 1 000 к.с.

Базовата цена на Prombron Black Stallion ще бъде $300 000 (€268 821), а таван няма. Досегашната практика на Dartz сочи, че стойността на всъдехода лесно може да надхвърли седемцифрената граница, но който иска тапицерия от пенис на кит и бронирани детски столчета, надали ще пести.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 11 гласа.

Свързани новини