Отидете към основна версия

31 934 89

TUV: 10-годишна кола? Само германска!

  • tuv-
  • автомобилът на старо

Преди дни ви показахме една част от класацията на германската асоциация TUV, като наблегнахме на най-непрепоръчителните, според германците, автомобили на старо. Сега ще ви покажем челната петица на този рейтинг, в който, странно или пък не, присъстват само немски коли.

Странно е, защото в предишни години там често се наместваха японски употребявани возила, но сега, такива, както и френски, италиански, корейски и американски - няма. Като най-надеждната 10-годишна кола от TUV определят Porsche 911. Трябва да отбележим, че тези автомобили се карат доста по-малко (среден пробег 77 000 км.) и се поддържат основно в скъпи и качествени сервизи.

Втората позиция е за Audi TT и по-конкретно за неговата втора генерация. Средният пробег на тези коли е 115 000 км. Своеобразният бронзов медал е за ван-версията на VW Golf. Това е Volkswagen Golf Plus със среден пробег от 116 000 км. Едно от обясненията е, че подобен род автомобили се карат от по-улегнали хора.

Mercedes SLK също попада в златната петица на употребяваните германски автомобили, като средния му пробег е 91 000 километра. Четвъртата позиция е и заради фактори, сходни с тези на 911 - малък пробег и поддържане, без да се жалят средства.

Последен в топ 5 е класиран Volkswagen Eos. Този модел не се купуваше особено, като нов и поради тази причина не се сдоби с наследник. На вторичния пазар Eos също се продава трудно, но пък явно не се чупи толкова много. Средният му пробег за 10 годишна кола е 128 000 км.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 31 гласа.

Свързани новини