Отидете към основна версия

37 677 45

Корейски SUV на старо за под 10 000 лв.

  • автомобилът на старо-
  • kia-
  • sportage-
  • suv

Преди години приемахме т.нар. в разговорния език джипове като грубовати, шумни и високи машини, които се използват предимно от ловци, фермери и собственици на високопланински вили. После се появиха SUV моделите, които ни подсказаха, че джипът може да бъде използван и в градски условия, при това доста успешно.

Компаниите отчетоха сериозен интерес от страна на клиентите, които бяха впечатлени от практичния интериор, високата позиция на седене и способността на градските джипове да се справят с лоши пътища и високи бордюри. Повечето от тези хора никога не напускат комфорта на асфалтовия път, но въпреки това предпочитат такива коли.

Естествено с нарастващия интерес, този вид автомобили с повишена проходимост започнаха да стават все по-скъпи. Днес тенденцията продължава, SUV моделите са силно предпочитани, но си остават по-скъпи. Сега акцентираме на едно SUV, което е сравнително евтино. Става дума за втората генерация на Kia Sportage - модел, произвеждащ се през периода 2004 - 2010 година.

Признаваме, че този избор не е особено очевиден. Много хора все още гледат с недоверие към Kia и особено към по-старите модели на южнокорейската компания. Точно заради това обаче чудесно оборудван Sportage с кожен салон, 2.0 CRDi двигател, 4х4, автоматична скоростна кутия и всичко останало, може да се намери за под 10 000 лева, при това в много добро техническо състояние.

Естествено тази кола има немалко "детски болести", голяма част от които обаче са изчистени в последните модели от генерацията - след 2008 година. Бензиновите двигатели са лакоми, дизеловите - малко шумни, а интериорът е изработен сравнително качествено, но от евтини материали. Автоматикът нерядко прави проблеми, но като цяло техническата част на Sportage 2 е на прилично ниво.

За парите си получавате комфортен интериор, просторно купе, голям багажник и достатъчно високо окачване за преодоляване на преспи и дълбоки дупки. Намират се версии, както само с предно предаване, така и с прилична 4х4 система. Този модел се определя, като един от надеждните в ниския ценови сегмент. Вижте какви екземпляри се продават у нас ТУК.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 37 гласа.

Свързани новини