Отидете към основна версия

17 Декември, 2019 13:56, обновена 17 Декември, 2019 13:56 8 694 36

Honda извади Civic Type R за $90 000

  • honda-
  • civic-
  • type r-
  • tc

Японците от Honda представиха поредната си пистова версия на своя хот-хеч Civic Type R, която е разработена от подразделението Honda Performance Development. Свръх наточената иновация получава името Type R TC.

Както е ясно от названието новата "бегачка" е базирана на серийната Type R, но колата е изцяло преработена. Добавени са и компоненти, както от поддоставчици, така и оригинални, дело на HPD.

Така например нова е изпускателната система, която е дело на Borla. Добавен е и диференциал Cusco, а електронният мозък на автомобила е изцяло препрограмиран. В окачването пък са използвани възли от Bilstein и Eibach, а 350-милиметровите спирачни дискове са Girodisk.

Супортите са Brembo, а 18-цоловите джанти - Forgestar. Скоростната кутия също е модернизирана, като са усилени трета и четвърта предавки. Заводският двулитров турбомотор е с мощност, която може предварително да се настрои според различните изисквания на състезанията и варира от 270 до 330 конски сили.

Оптимизирана охладителна система (включваща маслен радиатор), интеркулер и алтернативна всмукателна система са другите новости по наточената Honda. Автомобилите се правят във Великобритания, а в последствие се доработват в Остин, щата Тексас. Цената на Type R TC е $89 900.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.

Свързани новини