Отидете към основна версия

4 956 30

Ясни са цените на руското Prado

  • uaz-
  • patriot-
  • prado

Многократно вече сме ви съобщавали, че марката UAZ планира да построи SUV от ново поколение. Така според главния собственик на групата Sollers (която включва UAZ) Вадим Швецов, през 2020 г. Уляновск ще пусне „Руски Прадо“ - автомобил на новата платформа от класа на Toyota Land Cruiser Prado, който ще е на стойност около 1,5 милиона рубли (21 500 евро).

„Руското Прадо“ всъщност ще бъде дълбоко модернизиран УАЗ „Патриот“. Моделът обаче ще получи различна рама, окачване и преработена каросерия. Основната работа по новия продукт се извършва от Центъра за компютърна техника на Политехническия университет в Санкт Петербург Петър Велики (СПбПУ).

Сега, в едно интервю за онлайн изданието 73online.ru, Адил Ширинов, генерален директор на UAZ LLC, разкри нови подробности за този проект.

Така според Ширинов през следващата година UAZ няма да има време да изведе на пазара „Руското Прадо“ - дебютът на модела се отлага за края на 2021 година. В същото време генералният директор на автомобилната фабрика потвърди, че иновацията ще получи нов турбо двигател ZMZ, както и модифицирано окачване.

В допълнение Ширинов намекна за цената на новия автомобил: „Маржът ще бъде адекватен, ние разбираме конкурентната среда, в която се намираме. (...) Ако отидем над нишата, в която ще е позициониран модела, тогава ще бъдем извън играта. Цените ще са в диапазона от 1,5 милиона рубли (21 500 евро)."

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 15 гласа.

Свързани новини