Отидете към основна версия

10 406 10

ТОП 5 на най-скъпите китайски автомобили

  • китайски коли-
  • класация-
  • луксозни автомобили-
  • суперкари

Времената, когато всички китайски автомобили бяха евтини и некачествени постепенно отминават. Сега в Поднебесната държава, наред с евтината конфекция, се правят и доста скъпи и луксозни возила. За повечето от тях сме ви разказвали, но сега ви представяме, събрани на едно място, петте най-скъпи китайски коли.

Hongqi H9

Най-свежата и най-евтина кола в тази класация е Hongqi H9, наречен от журналистите по света "Rolls-Royce за бедни". Продажбите и ще стартират от пролетта на тази година, като базовата цена ще е $40 000.

Lynk & Co 05

Този кросоувър не е чистокръвен китаец, защото е плод на съвместната работа на екипите от Швеция и Китай. Двигателят му е Volvo Drive-E (190 к. с.), а цената му е същата, като на Hongqi H9 - $40 000.

Hongqi L5

Това е цивилната версия на колата, която е предназначена за висшите партийни дейци. Отскоро стана възможно тя да бъдзе закупена и от "простосмъртни", но богати китайци. Цената ѝ е $900 000.

Karlmann King

Този грубоват, но впечатляващ всъдеход се продава за сума, с която могат да бъдат закупени два и половина нови автомобила Rolls-Royce. Въпреки, че цената му е над милион долара, тиражът от 10 бройки обаче беше моментално изчерпан.

NIO EP9

Китайският суперкар на компанията NextEV се предлага за колосалната сума от 1.5 млн. щатски долара, но пък тази кола може да се конкурира с най-бързата Tesla, както и с краля на хиперкарите Bugatti Chiron.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 10 гласа.

Свързани новини