Отидете към основна версия

7 088 14

BMW се отказва от i8

  • bmw-
  • i8

След шест години на конвейера суперхибридът BMW i8 ще бъде снет от производство, твърди Autocar. Според изданието британските дилъри на марката ще преустановят приемането на поръчки за модела през март, а наследник може да се очаква след не по-малко от пет години.

Плановете за пенсионирането на i8 вече са се отразили на цената му, макар че от BMW все още не са обявили официално края на производството. Във Великобритания откритата версия на модела е поевтиняла с £20 000 (€23 386).

Наследникът на i8 ще бъде чисто електрически и ще бъде разработен от поделението BMW i Motorsport по мотиви от концепта Vision M Next с използване на технологии от Формула Е. За потенциални негови конкуренти се спрягат второто поколение на Tesla Roadster и следващото Audi R8 e-tron.

BMW показа първия прототип на i8 през септември 2009 г. Серийното производство започна през 2014-а, а четири години по-късно се появи и роудстърът. За шест години на поточните линии хибридът претърпя незначителни изменения - след модернизацията мощността на силовата установка, съставена от 1.5-литров трицилиндров турбодвигател и електромотор, бе увеличена от 357 на 369 к.с.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.

Свързани новини