Отидете към основна версия

4 562 46

Руският Land Cruiser Prado се отлага

  • уаз-
  • patriot-
  • land cruiser prado

Модернизираният всъдеход УАЗ Patriot, по-известен като "руския Land Cruiser Prado", ще се появи на пазара най-рано през 2021 г. вместо през 2020-а, както предвиждаха плановете, обяви изпълнителният директор на Уляновския автомобилен завод Алексей Спирин в интервю за сайта "Автоброкер".

Спирин твърди, че новият турбодвигател на модела вече е разработен и дори е преминал необходимите изпитания. Той ще се произвежда в две разновидности с различен работен обем.

В средата на ноември миналата година генералният директор на УАЗ Адил Ширинов разкри някои подробности за агрегата. По думите му двигателят, разработен от Заволжския моторен завод, ще развива мощност до 180 к.с.

"Руският Land Cruiser Prado" ще бъде построен на нова платформа с независимо пружинно окачване отпред и зависимо отзад. Всъдеходът ще има светодиодни фарове, за които вече е подадена заявка за патент.

През декември Ширинов обяви, че новият Patriot няма да бъде много по-скъп от сегашния. Очаква се цената му да бъде с между 5% и 8% по-висока, което означава около 1 500 000 рубли (€21 863).

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 13 гласа.

Свързани новини