Отидете към основна версия

4 379 11

Мистериозният водороден суперкар Hyperion

  • hyperion-
  • водороден суперкар

Компанията Hyperion Motors от американския град Ориндж, Калифорния, разработваща технологии за производство на водород и електроцентрали с горивни клетки, ще представи екологично чист суперкар на автомобилното изложение в Ню Йорк.

Проектът е все още засекретен, така че всички подробности ще се появят малко по-късно. Съдейки по информацията в интернет и профила на компанията в LinkedIn, през последните няколко години тя работи в режим „стелт“. Всички нейни дейности са засекретени и не се рекламират никъде.

Работата по водородния суперавтомобил продължава от доста време, а неговият тестов прототип се появи още през 2015 година. Уебсайтът на Hyperion Motors не съдържа никакви подробности за проекта, с изключение на изявлението, че е успял да "адаптира космическа технология за използване по обикновени пътища".

Опити за направата на водороден суперкар са правени и преди. През 2016 г. италианската компания Pininfarina и GreenGT представиха концепцията за H2 Speed ​​в Женева, но тази кола си остана само под формата на концепция. По-късно Automobili Pininfarina от Mahindra Group обяви, че ще пусне 12 копия на H2 Speed.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 12 гласа.

Свързани новини

  • Продава се най-скъпият Rolls-Royce

      Rolls-Royce Pininfarina Hyperion се смята за един от най-ексклузивните автомобили в света. Базиран е на модела Drophead Coupe, но както ...
    09.04.2012
    12 763
    34