20 Януари, 2020 11:11 4 350 11

Мистериозният водороден суперкар Hyperion

  • hyperion-
  • водороден суперкар
Мистериозният водороден суперкар Hyperion - 1

Компанията Hyperion Motors от американския град Ориндж, Калифорния, разработваща технологии за производство на водород и електроцентрали с горивни клетки, ще представи екологично чист суперкар на автомобилното изложение в Ню Йорк.

Проектът е все още засекретен, така че всички подробности ще се появят малко по-късно. Съдейки по информацията в интернет и профила на компанията в LinkedIn, през последните няколко години тя работи в режим „стелт“. Всички нейни дейности са засекретени и не се рекламират никъде.

Мистериозният водороден суперкар Hyperion

Работата по водородния суперавтомобил продължава от доста време, а неговият тестов прототип се появи още през 2015 година. Уебсайтът на Hyperion Motors не съдържа никакви подробности за проекта, с изключение на изявлението, че е успял да "адаптира космическа технология за използване по обикновени пътища".

Опити за направата на водороден суперкар са правени и преди. През 2016 г. италианската компания Pininfarina и GreenGT представиха концепцията за H2 Speed ​​в Женева, но тази кола си остана само под формата на концепция. По-късно Automobili Pininfarina от Mahindra Group обяви, че ще пусне 12 копия на H2 Speed.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само за ценители

    14 12 Отговор
    Те и руснаците така засекретяват,затова няма нищо налично.Докато едни засекретяват,Мъск произвежда!

    Коментиран от #4, #5

  • 2 Коmapak

    16 1 Отговор
    Ориндж е окръг в Калифорния с най-голям град Санта Ана. Градът Ориндж се намира във Флорида. Само за статистиката, отбелязвам.

    Коментиран от #3

  • 3 Маце,

    6 4 Отговор

    До коментар #2 от "Коmapak":

    има гугъл за тази информация.Само за протокола го казвам!
  • 4 свинар

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Само за ценители":

    Аз също съм решил да правя кочина,но съм засекретил проекта,щото не знам как и ме мързи.
  • 5 Ха ха

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Само за ценители":

    Произвежда , произвежда също кат другия мошеник бай Стиви - балъци, и то бая успешно....ай оди ся да гледаш Грета Тенджера и да гретинясваш
  • 6 друм

    8 0 Отговор
    Водородните автомобили са бъдещето,от ауспуха на колата излиза вода която става за пиене
    Електрокарчетата са чао

    Коментиран от #7

  • 7 Алекс

    0 5 Отговор

    До коментар #6 от "друм":

    Човече, водородните автомобили са също електрокарчета!

    Коментиран от #8, #9, #11

  • 8 КОЛЮ

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "Алекс":

    Ел колите НЕ ползват възобновяема енергия а еднократна я консумират .Водородния автомобил наобратно .Получава краен продукт - Вода който пак може да се пусне в цикъла ЗА Възобновяема енергия.

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Химия Ура

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "КОЛЮ":

    Опааа.Най-общия начин за производството на водорода е електролиза на водата(доста скъпичък метод),та като извадиш от молекулата на водата водорода,какво остава??Прочети малко преди да пишеш глупости.
  • 11 Антиелектрика

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Алекс":

    Не знам защо ме изтриха без да съм нарушил правилата? Този път няма да давам линк, а само цитатът: "Великобританската компания ULEMCo разкри камион Volvo FH16 с модифициран двигател с вътрешно горене, който изгаря водороден газ вместо бензин. С нулеви емисии, пробег от около 300 км и 300 к.с., камиона е представян като евтин начин за намаляване на въглеродните емисии при тежкотоварните превозни средства".
    Та както виждаш си има ДВГ на водород.