Отидете към основна версия

4 231 48

Повече няма да има Франкфуртски автосалон

  • автосалон-
  • франкфурт-
  • iaa-
  • vda

Едно от най-големите и значими автомобилни изложения в света приключва съществуването си, обяви Германската асоциация на автомобилните производители (VDA). Автосалонът във Франкфурт се провежда веднъж на две години от 1951-ва насам, като се редува с Париж. Договорът на VDA с изложбения център Messe Frankfurt обаче няма да бъде подновяван.

През октомври 2019-а, последната година, в която имаше Франкфуртски автосалон, асоциацията обяви, че разработва концепция за ново шоу. Подробности не бяха разгласени, но от VDA посочиха като цел да направят изложението по-привлекателно за производителите, които все по-често пропускат подобни форуми.

Концепции за IAA 2021 представиха седем германски града - Берлин, Кьолн, Франкфурт, Хамбург, Хановер, Мюнхен и Щутгарт. Малко по-късно изпълнителният директор на VDA Мартин Кьорс, разкри, че офертите са редуцирани до три и Франкфурт отпада от състезанието.

В крайна сметка за домакинство на най-голямото автомобилно изложение в Германия ще се борят Берлин, Хамбург и Мюнхен. Победителят ще бъде определен след преговори "в рамките на няколко седмици".

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.

Свързани новини