Last news in Fakti

30 Януари, 2020 10:53 4 221 48

Повече няма да има Франкфуртски автосалон

  • автосалон-
  • франкфурт-
  • iaa-
  • vda

Едно от най-големите и значими автомобилни изложения в света приключва съществуването си, обяви Германската асоциация на автомобилните производители (VDA). Автосалонът във Франкфурт се провежда веднъж на две години от 1951-ва насам, като се редува с Париж. Договорът на VDA с изложбения център Messe Frankfurt обаче няма да бъде подновяван.

През октомври 2019-а, последната година, в която имаше Франкфуртски автосалон, асоциацията обяви, че разработва концепция за ново шоу. Подробности не бяха разгласени, но от VDA посочиха като цел да направят изложението по-привлекателно за производителите, които все по-често пропускат подобни форуми.

Концепции за IAA 2021 представиха седем германски града - Берлин, Кьолн, Франкфурт, Хамбург, Хановер, Мюнхен и Щутгарт. Малко по-късно изпълнителният директор на VDA Мартин Кьорс, разкри, че офертите са редуцирани до три и Франкфурт отпада от състезанието.

В крайна сметка за домакинство на най-голямото автомобилно изложение в Германия ще се борят Берлин, Хамбург и Мюнхен. Победителят ще бъде определен след преговори "в рамките на няколко седмици".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    12 28 Отговор
    Ахахаххахаххахха !!!! Петролофилския апокалипсис !!!!
  • 2 гост

    10 26 Отговор
    Ще поясня , че концепцията за новото изложение НЕ ВКЛЮЧВА пушилници !! Под никаква форма !!

    Коментиран от #34

  • 3 Komapak

    17 1 Отговор
    Във Франкфурт окончателно полудяха. Става въпрос за пари. Около месето хотелите вдигат цените двойно докато има изложение. Представям си колко са вдигнали цените вътре!
  • 4 куку руку ку

    12 7 Отговор
    Франкфурт на Майн...ата си. Или поне изложението му
  • 5 гост

    9 16 Отговор
    Е днес добрите новини нямат край , хахахх !! След Франкфурт и от Пловдив !!
    Πъpвaтa зapяднa cтaнция нa Теѕlа в Бългapия щe бъдe пpeд xoтeл "Импepиaл" в Πлoвдив, cъoбщи Іnvеѕtоr.bg. Tя вeчe e гoтoвa, нo ĸoмпaниятa щe изчaĸa пpиĸлючвaнeтo нa oбeĸтитe в Cъpбия, зa дa я oбяви oфициaлнo. Ha тepитopиятa нa зaпaднaтa ни cъceдĸa зapядни cтaнции щe имa в Бeлгpaд и ĸpaй Hиш.

    Избopът нa Πлoвдив e лoгичeн, тъй ĸaтo AM "Tpaĸия" e чacт oт ĸopидopa мeждy Зaпaднa Eвpoпa и Typция.

    Зapяднaтa cтaнция в Гpaдa пoд тeпeтaтa e c чeтиpи ĸoлoни зa зapeждaнe. Cпopeд дaннитe нa oтдeл "Πътнa пoлиция" в Бългapия имa 109 aвтoмoбилa Теѕlа

    Коментиран от #6, #8, #10

  • 6 гост

    12 18 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    А вчера Тесла удари 650 долара и над 120 милиарда капитализация , тоест повече от целия ВАГ , ахахаххахах !!! И няма никакво намерение да спира !!!

    Коментиран от #23

  • 7 гост

    9 19 Отговор
    Meждyвpeмeннo глaвният изпълнитeлeн диpeĸтop нa Теѕlа Илън Mъcĸ ycпя дa yвeличи бoгaтcтвoтo cи c $2,3 милиapдa в paмĸитe нa eдвa чac в cpядa. Aĸциитe нa пpoизвoдитeля ce пoĸaчиxa c 12% дo $649 cлeд пo-дoбpи oт oчaĸвaнитe peзyлтaти.

    Koмпaниятa oтчeтe пpиxoди oт $7,38 милиapдa, пpи $7,02 милиapдa oчaĸвaни oт aнaлизaтopитe. Πeчaлбaтa нa aĸция бe $2,14 пpи oчaĸвaни $1,72. Beчe cтaнa яcнo, чe пpeз чeтвъpтoтo тpимeceчиe нa 2019 г. Теѕlа e дocтaвилa peĸopднитe 112 xил. aвтoмoбилa.

    Инвecтитopитe ce зapaдвaxa и дa paзбepaт, чe ĸoмпaниятa вeчe e зaпoчнaлa пpoизвoдcтвoтo нa Моdеl Y. Ахахахах , честито на групичката анти !!!
  • 8 гост

    4 15 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Та чакам опорките на петролофилчетата как с Тесла не можело да се пътува от България , след зарядните през 300 км в тоя ред Пловдив , Ниш , Белград , Славонски брод , Загреб и нататък няма да ги пиша щото са СТОТИЦИ и на много по-малко от 300 км , хахаххахах !!!

    Коментиран от #9, #12, #13

  • 9 гост

    7 9 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    А междувременно Дойче Банк обявява загуба от почти 6 МИЛИАРДА !!! ЗА ПЕТА ПОРЕДНА ГОДИНА !!!! Кво стана с пирамидите , фараоните , петрофенчетата чакащи фалит на Тесла , хахахаххаха ???!!!
  • 10 type-R

    14 6 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Абе човек, не разбирам защо се пънеш? Няма условия за Тесла в България. На тия кърпежи само един път да ги думнеш тези джанти и ще се спраскат! Има видео за това от Енджиниърин Експлейнд в ютубата, виж. Да не говорим че ако я пуснеш да се зарежда пред блока ще осъмнеш с 20 разклонителя накачени към зарядното!

    Коментиран от #11

  • 11 електротехник

    4 8 Отговор

    До коментар #10 от "type-R":

    Ще я зареждаш от ел.мрежата вкъщи ама друг път.
  • 12 Антиелектрика

    25 3 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Леко да не се опущиш в гащите. Не виждам какво трябва да ни вълнува акциите на Тесла или зарядната станция в самия Пловдив с цели 4 колонки, която още не е открита? Много практично ще е да тръгнеш за морето с Тесла и да се набиеш в трафика в Пловдив, за да изчакаш половин час ако е свободно и после пак през трафика обратно на магистралата.

    Коментиран от #15, #16

  • 13 Boxer 3

    13 3 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Надявай се много хора да не мислят като тебе.
    Иначе ще се наредите на опашка, както едно време га бензинът липсваше по бензиностанциите.
    След 10 години, поне, може и да има смисъл, но сега освен гъзарията, друг мотив да караш електричка, не виждам.

    Коментиран от #17, #32, #35

  • 14 Янко

    10 9 Отговор
    Тесла модел 3 излезе на 3то място по продажби в Европа с над 22 000 продадени коли. Голф и Рено Клио водят ,Форд Куга е четвърти. Но покупките ва ел.автомобили се увеличават.
  • 15 гост

    6 11 Отговор

    До коментар #12 от "Антиелектрика":

    Ами като те е страх толкова от "трафик" преди Пловдив на самата магистрала има Еко Царацово !! Е малко по-слаба е , ама за по-малко от час пак си готов !! Или пак не си доволен ?? И ако си тръгнал за "морето" за какво въобще ти е зарядна за 380 км ?? И то точно с Тесла ?? Като в Бургас има поне 20 от всякакъв вид за на обратно ?? И даже на платените на Елдрайв ще ти струва поне три пъти по-евтино от любимия ти дизел ?? И не почвай с фантазиите как ще караш с 200 , щото вече и децата ще ти се смеят !!! Още на първата тол камера си без книжка , а са поне десет до Бургас , на връщане отделно !!

    Коментиран от #18, #19

  • 16 гост

    0 15 Отговор

    До коментар #12 от "Антиелектрика":

    Та кой викаш се опущи в гащите , хахахаххаха !!! Особено след смъртта на най-големия петролофилски форум ??!! В любимата Германия , хахахаххах !!!
  • 17 гост

    1 8 Отговор

    До коментар #13 от "Boxer 3":

    Хората които мислят са точно колкото трябва , щото броя и местата на Суперчарджърите са точно според броя на регистрираните Тесла и се увеличават непрекъснато с нарастването им !! Следващия в София също е почти готов и ще го обявят до 2-3 месеца най-много !!! И както се сещаш също няма да е последния , хахаххах !!!

    Коментиран от #28

  • 18 Антиелектрика

    12 2 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Любимия ми дизел? Ти пак ли халюцинираш? И как за половин час ще заредиш на обикновена зарядна? Я си полегни малко, че да не се гътнеш от вълнение.

    Коментиран от #24

  • 19 smeh

    15 2 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Само да питам откога ТОЛ камерите станаха одобрен от института по метрология измерител на скоростта, че и глоби да налагат? Пишете си за електричките, но не хвърляйте хората в заблуда. Щото утре докато се пържиш по магистралата и някой пред тебе ти набие спирачките заради ТОЛ камера и му се наденеш отзаде...ще се сетиш за поста ти тук.

    Коментиран от #20

  • 20 Няма смисъл

    8 3 Отговор

    До коментар #19 от "smeh":

    Няма смисъл да набиваш спирачките пред камерата. Тя снима само номера, а не засича скорост. Просто сравнява данните с предишната камера и ако си стигнал за по-малко време отколкото теоретично може да изминеш съответното разстояние, направо ти пращат честитка. Спокойно може да караш с 300, но на всеки 10 минути, трябва да правиш 10-минутна почивка, за да падне средната ти скорост под 150 км в час. Хитро, а?

    Коментиран от #21, #22

  • 21 Няма смисъл

    11 0 Отговор

    До коментар #20 от "Няма смисъл":

    Забравих да пиша, че май все още тази опция не са я пуснали да глобява, но е заложена в системата и е въпрос на време.
  • 22 smeh

    11 1 Отговор

    До коментар #20 от "Няма смисъл":

    Именно. Не трябва да се бъркат понятията - средна скорост и текуща. В случая ТОЛ камерите измерват средната скорост за дадена отсечка. Затова беше и забележката в коментара ми. И без това има много заплеси, сега само и това липсва да почнат да бият спирачки на камерите.
  • 23 smeshko

    13 1 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Чуден си ми ти насран трол малък какво караш, че толкова ги възхваляваш тея Тесли? Да не е лоша кола, но пък сте ми много чудни такива хора като теб, които плюете по всичко друго и си налагате смешното мнение за Тесла.
  • 24 гост

    1 10 Отговор

    До коментар #18 от "Антиелектрика":

    Ами пак са ти зле сметките затова , хахахха !!! Ама то си е по принцип винаги така !!! Та като гледам ако не можеш да сметнеш от София до въпросното Еко са 130 км !!!!! Та колко викаш ще "изгори" Тесла със 130-140 за толкова км , да не казвам , че има поне 5 участъка с ограничения и то до 70-80 км/ч и около 15-20 км голямо "надолнище" след тунела , където даже ще зарежда вместо да харчи ??? Честно казано никой нормален няма да спира да дозарежда около Пловдив за 8-9 квт , колкото ще е реалния разход !!! Най-рано около Ямбол , където също има на магистаралата и то ако не отива в хотел около Бургас със зарядно !! Безплатно !! Но такива са все по-малко , хахаххахаха !! И скоро ще изчезнат , щото просто тия със зарядните ще им оберат клиентите и ако не искат да фалират ще трябва да си сложат !!Мъкаааа , мъка петролофилска !!

    Коментиран от #25, #26

  • 25 Антиелектрика

    11 3 Отговор

    До коментар #24 от "гост":

    Крива ти е на теб сметката. Значи винаги трябва да си правим сметката и да тръгваме с пълна батерия, защото сме много хитри. Само да те питам ти от опит ли говориш или просто наизуст?
  • 26 smeh

    12 1 Отговор

    До коментар #24 от "гост":

    Харчи, харчи по нанадолното - лично проверено. Челното съпротивление е по-голямо от инерцията, която създава наклона. Та си иска подаване на газ/ток. С моя стил на каране доя батерията за 60% по-малко от обявеното на производителя/опит 2 електрички, сред които няма любимата ви Тесла/. За сравнение дизелите дават "само" 40% нагоре със същия стил.
  • 27 ел фен

    19 1 Отговор
    Пътувах със Спарк за Варна, през Пловдив. На Еко Царацево чаках един час някакъв ел голф да зареди преди мен, после още 45 мин да заредя Коната. После заредих в Стара Загора за всеки случай, после в Сливен, прехвърлих балкана, заредих до Шумен и после във Варна. Ебаси приключението...

    Коментиран от #30

  • 28 Boxer 3

    15 0 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Сега има баланс, който ме устройва, между броят на колите с ДВГ и броят на бензиностанциите, както и тяхното разположение.
    На електричките тепърва им предстои изграждането на зарядна мрежа и аз не се натискам да спонсорирам изграждането й.
    Ще има период на неприятни изненади за електро-пионерите.
    Смятам, учтиво, да ги пусна пред мене.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Коmapak

    5 6 Отговор

    До коментар #27 от "ел фен":

    Ами тръгни за западна Европа за да се видиш в истинско приключение! 😁
  • 31 Янко Видрарски

    2 2 Отговор
    Само да уточня ,че това са продажбите за м.Декември 19 г.
  • 32 type-R

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Boxer 3":

    Абе оня Боко Мутрата май е дигнал данъка на Хонда-та ми с 200 коня, да го ева у п-тката крадлива, писна ми от тази държава на убиййци и крадци! , така че има известен смисъл, но тази Тесла просто не е подходяща за нашите пущинаци: 2 м ширина, над 5 м дължина, това никъде няма да се събере, ОСВЕН другите пречки.....

    Коментиран от #33

  • 33 Boxer 3

    6 2 Отговор

    До коментар #32 от "type-R":

    Е, данъкът ти е скочил от 350 на 400лв на година.
    Обаче ако сметнеш разликата между Тесла за 70 бона и твоята кола за 15 бона, бая километри ще навъртиш (поне 300 000км), преди Теслата да се окаже по-изгодна откъм разходи.
  • 34 GOLF VINKEL

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    значи това автоматически следва че и ти няма да си там , защото като пръднеш в залата , тогава ще прескочиш река реин , без да се намокриш , и софия ще ти се види близо .
  • 35 Пътуващият с влак

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Boxer 3":

    Ако тръгнеш от София до Пловдив около 130 км минаваш ги за час и половина по магистралата и после чакаш поне 30 минути да се освободи пъхаш я да се зарежда и още два часа чакаш след това се измъкваш и минаваш още около 290 кмза да стигнеш до морето и я пъхаш някъде да се зарежда а това са още 3 часа
    Значи да си хванеш автобус/влак ще стигнеш по бързо от електрическа Тесла

    Коментиран от #36, #39

  • 36 Антиелектрика

    3 2 Отговор

    До коментар #35 от "Пътуващият с влак":

    Недей така. Заради Тесла направиха ограничението 90 км/ч между Пловдив и Стара Загора. Лично "гост" ще лобира за ограничаване навсякъде на скоростта, та да могат електричките да минават повече. Освен това се ангажира да раздава номера на чакащите пред 4-те колонки на зарядната на Тесла и 2-те колонки на Кауфланда. А през часовете чакане, той ще води лекции за живота и творчеството на Мъск.
  • 37 Електричка

    3 4 Отговор
    Хората на Запад разбраха предимствата на електричките. Даже Модел 3 е бил на 3 място по продажби в Европа и то при положение че продажбите започнаха от март. Но у нас народа не е дорасъл до такова ниво та да разбира технологията все още. Никой не хваща че например една Тесла минава това разстояние от София до Бургас с една батерия. Никой не хваща че почивката е 1-2-3 пъти в годината защото другото време си на работа. Никой не хваща че даже без да зареждаш пак спираш за почивка. Никой не хваща че когато си почивка не бързаш и не те бърка 30 минути дозареждане. Никой не смята че всъщност кара 360 дни в годината по 50 километра на ден и само 1-2 дни над 500 километра на ден. Това са сложни математики за нашия народ.

    Коментиран от #38

  • 38 Антиелектрика

    3 1 Отговор

    До коментар #37 от "Електричка":

    Горкия неразбран гений. Аз се сещам какво определение заслужаваш, но няма да го споменавам. Няма нормален човек, който да смята, че той е прав, а целия народ е прост. Никой никъде не отрича предимствата на електричките, а диктатурата по налагането им и лобисткото им субсидиране. Когато стигнеш от София до Бургас с едно зареждане и средна скорост от 130-140 км/ч пак заповядай да пишеш колко модерен. Сигурен съм, че дори нямаш електричка, щом смяташ, че ще успееш да заредиш за 30 минути. Инапе се напъваш да ни обясняваш колко сме невежи.

    Коментиран от #40

  • 39 Дани

    1 3 Отговор

    До коментар #35 от "Пътуващият с влак":

    Ти си карал карал че чак си се замаял!!!!!
    ТЪПАНАР!!??**''':;;;!? Чети малко и тогава лай! Опа ти май четеш между редовете
  • 40 Хайде кажи колко е

    2 3 Отговор

    До коментар #38 от "Антиелектрика":

    Ами хайде кажи колко километра може да измине Тесла с голямата батерия със скорост 130 140 км в час и колко е разстоянието между Бургас и София? Ти май не си ходил и до Бургас, да стоиш зад този компютър и да ровиш в Уикипедия?

    Коментиран от #41

  • 41 Антиелектрика

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "Хайде кажи колко е":

    Ти най-голямата батерия ли имаш в твоята Тесла?
    А и понеже точно ти не висиш изобщо тук да тролиш с различни никове, ето ти още един калкулатор за модел 3, да не кажеш, че само за S давам:
    http://bikecalculator.com/tesla/
    Значи с най-голямата батерия, с 140 км/ч при 30 градуса, максималния пробег е 360 км.
    Та колко викаш е разстоянието между София и Бургас по АМ Тракия и до къде ще стигнеш с Тесла?

    Коментиран от #42, #44

  • 42 Браво

    0 1 Отговор

    До коментар #41 от "Антиелектрика":

    Напредък. До вчера пишеше че с такава скорост не може да мине и 100 километра.

    Коментиран от #43

  • 43 Антиелектрика

    2 0 Отговор

    До коментар #42 от "Браво":

    Да не си бил до вчера на халюцигенни гъби, защото това никога не съм го твърдял?
  • 44 Средна скорост

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Антиелектрика":

    А как точно ще постигнеш средна скорост 140 км/ч като максимално позволената е толкова? Ако спазваш правилата средната ти скорост ще е не повече от 120 130 км в час. Хайде провери сега калкулатора?

    Коментиран от #45

  • 45 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "Средна скорост":

    Ама разбира се, че ще си купиш модел 3 с най-голямата батерия и 480 к.с., за да караш с 120 км/ч по магистралата. Как пък не се сетих?

    Коментиран от #46

  • 46 не не

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Антиелектрика":

    ще си караш като пич с 200 км/ч по магистралата,ще си направиш кефа и ще спреш на Пловдив да си заредиш и едно кафенце.
  • 47 Антиелектрика

    0 1 Отговор
    Хайде като го направиш това с едното кафенце, пак пиши тук. Защото ще ти трябват има-няма 2 часа да се отклониш от магистралата, да минеш през целия трафик на Пловдив, да се молиш да няма някой преди теб на станцията, да заредиш за поне 40 минути, после пак да се набуташ в трафика на Пловдив и да излезеш на магистралата.
    Успех с висенето.

    Коментиран от #48

  • 48 Японеца

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "Антиелектрика":

    Вече има зарядни навсякъде! Аха си тролил, бъдещето е това! От теб нищо не зависи, та да като, комплексиран голаджия, пийй нафта, полезна е!