Отидете към основна версия

49 926 44

Ferrari плаши със съд собственик на 456 GT с двигател от Mazda

  • ferrari-
  • mazda-
  • 456 gt-
  • двигател-
  • ванкел-
  • 13b

Новозеландец, монтирал двигател от Mazda на Ferrari 456 GT, получи заплашително писмо от италианската компания, в което го предупреждават да преустанови незабавно експлоатацията на суперавтомобила или да се подготви за съдебна битка, съобщава News1. Рубен Бемроуз, собственик на сервиз в столицата Уелингтън, заменил фабричния V12 с Ванкелов 13B и дори спечелил награда за най-добра конверсия на местен фестивал.

Рубен открил "ферарито" изоставено на открито след катастрофа и го купил почти без пари. По колата нямало здраво място - предницата практически липсвала, а двигателят не подлежал на възстановяване. Ремонтът с оригинални части щял да излезе неоправдано скъпо и Бемроуз решил да спаси каквото може от конструкцията, като замени заводския мотор с роторен.

Скоро за блога, в който Рубен описвал напредъка по проекта, се абонирали хиляди ентусиасти, а за "ферарито" с Ванкелов двигател започнали да пишат медиите. Смяната на мотора и възстановяването на шасито излезли едва 13 000 новозеландски долара (€7 332), а цялата процедура отнела две седмици. От оригиналното 456 GT останали само формата на каросерията и салонът.

Неприятностите на Бемроуз започнали, след като участвал в автомобилен събор през февруари. Там Рубен демонстрирал как Ванкеловото Ferrari пали гуми и спечелил първа награда в категорията Best Conversion. Малко по-късно собственикът на колата получил писмо от производителя с предупреждение "веднага да прекрати използването на автомобила и да се въздържа да го прави в бъдеще".

Бемроуз не приема заплахата със съд насериозно. Новозеландецът е убеден, че не нарушава нито един закон, и подчертава, че в никакъв случай не е искал да засегне имиджа на марката. Въпреки това Рубен разбирал огорчението на италианците и бил готов да се извини публично.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 72 гласа.

Свързани новини