Last news in Fakti

6 Февруари, 2020 18:32 4 265 3

Ferrari съди малка фондация за името Purosangue

  • ferrari-
  • purosangue-
  • съд
Ferrari съди малка фондация за името Purosangue - 1

Италианската благотворителна организация Purosangue Foundation, основана през 2013 г. за борба с употребата на допинг в спорта, ще трябва да защити в съда правата върху името си. Проблемът на фондацията е, че от Ferrari са си харесали названието, което се превежда като "Чистокръвен", за първия всъдеход в историята на марката.

Според някои италиански медии от Маранело са пратили на Purosangue Foundation, преговарящ екип, който да се спазари за правата върху името, но до сделка не се е стигнало и спорът ще бъде разрешен в съда. От Ferrari настояват, че през последните пет години названието реално не е използвано.

Адвокатът на Purosangue Foundation отхвърля категорично тезата на автопроизводителя и определя случващото се като битка между Давид и Голиат. За антидопинговата организация действително са чували малцина, но тя си е партнирала с гиганти като Adidas.

Самото Ferrari Purosagnue ще бъде построено на платформата на Roma. Кросоувърът ще се оборудва с хибридна бензиново-електрическа установка и по план ще дебютира през 2021 г.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Японеца

    21 0 Отговор
    Крадат регистрирано име, щото не се използвало!
  • 2 Ивайло

    12 1 Отговор
    Не се било използвало, ама е регистрирано от 2013 година и това е!!! А тоя "всъдеход" ще излезе 2021!!! Кой от кого краде, а???
  • 3 Не се съдят

    6 0 Отговор
    просто оправдават с разхода ниския данък печалба, за високата цена