Отидете към основна версия

8 893 12

Намериха рядък Corvette под камара боклуци в стар гараж

  • cherovlet-
  • corvette-
  • находка

В претъпкан с ненужни вещи гараж в американския щат Охайо бе открит рядък Chevrolet Corvette от второто поколение, който практически не е помръдвал от там от 1965 г. насам. Кабриолетът с твърд покрив е от ограничена серия с инжекционен двигател, от която са произведени едва 771 автомобила.

Под предния капак на находката работи 5.4-литров V8 с впръскване на горивото. Моторът не е толкова мощен, колкото карбураторния Big Block, но се смята за истински технологичен пробив за General Motors.

За съжаление агрегатът не оправдава надеждите на американския производител, който се отказва от инжекциона чак до 1982 г. По това време приключва жизненият цикъл на третата генерация Corvette.

Колекционерите на подобни автомобили дават мило и драго за максимално редки и екзотични модификации, което предвещава сериозен интерес към находката. През 2017 г. подобен Corvette с пробег 143 231 км бе продаден за $101 000, а макар видимо да се нуждае от реставрация, откритият в Охайо автомобил е на двойно по-малко километри.

Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 10 гласа.

Свързани новини