Отидете към основна версия

30 188 88

Защо не увеличават срока на винетките? Плащаме за нещо, което ни е забранено да използваме

  • винетки-
  • пътища-
  • извънредно положение-
  • автомобили
Снимка: БГНЕС

От АПИ съобщиха, че сроковете на годишните винетки няма да бъдат удължавани, но редно ли е това? Добре известен факт е, че винетните стикери се използват за предвижване по междуградската пътна мрежа, а сега, след въведените извънредни мерки, болшинството водачи на МПС не могат да пътуват между населените места. И въпреки това плащат.

И това състояние на нещата явно ще продължи повече от месец. От Агенцията обаче смятат, че пътуванията с цел туризъм са инцидентни (което не е вярно) и сега решението нямало да засегне много граждани. Останалите, които пътуват за работа не били засегнати.

От АПИ изчисляват и, че разходите били минимални - по 26 стотинки на ден, но независимо дали са минимални или не, след като не можеш да ползваш това за което си платил, е редно държавата да те компенсира след отпадане на извънредното положение.

Това обаче е малко вероятно да се случи и тези от нас, които са си купили годишна винетка просто ще платят по около десетина - петнайсет лева повече, което от АПИ явно смятат за пренебрежително. Плащаме обаче такса за нещо, което е забранено за използване.

Мнението ни е, че ние, обикновените граждани трябва да си потърсим правата в съда. Естествено, след като приключи истерията с въпросното извънредно положение, забраняващо ни пътуване по междуградската пътна мрежа въпреки наличието на редовни винетни стикери.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 116 гласа.

Свързани новини