Отидете към основна версия

15 699 14

Продава се Bugatti Chiron втора употреба

  • автомобилът на старо-
  • bugatti-
  • chiron

Последният хиперкар на компанията е с пробег от 4 000 километра, но въпреки това ще струва на купувача повече от чисто нов. Продавачът оценява използвания хиперкар на 3 милиона 515 хиляди евро, като това е с 365 хиляди евро по-скъпо от цената на нов Chiron Sport.

Цената на Hollmann International обаче не може да се нарече твърде висока, защото въпросният Chiron Sport е в отлично състояние и е на разположение веднага, докато за 3 150 000 евро Bugatti можете да купите чисто нов хиперкар без опции, като датите на доставка все още не са ясни.

Така например, Chiron поръчан през април 2020 година ще дойде на клиента в най-добрия случай през лятото на 2021 година. Купувачът на нов хиперкар обаче ще има възможността да персонализира автомобила за себе си, докато употребяваният Chiron Sport от Hollmann International е декориран в стил „черно на черно“ и предлага скучен обикновен интериор, матово антрацитно карбоново тяло и черни джанти.

Хиперкарът се задвижва от 8,0-литров W16 с 1500 конски сили и 1600 Нм въртящ момент. В сравнение с обикновения Chiron, спортната версия разполага с олекотена каросерия, свръхлеки джанти, по-твърдо шаси и оригинален ауспух с четири кръгли изпускателни тръби.

По време на старта на продажбите през 2018 година Bugatti Chiron Sport беше оценен на 2.65 милиона евро, а най-оборудваните хиперкари се приближиха до сумата от 3 милиона евро, така че е възможно въпреки пробега от 4 000 километра собственикът и автокъщата да искат гореспомената сума.

За да сведат до минимум транзакциите от този вид, някои автомобилни производители сключват допълнителни споразумения с купувачи на ексклузивни хиперкари и редки специални версии. Например Aston Martin забранява на клиентите да продават Valkyrie година след покупката, а Porsche предотвратява бързата препродажба на 911 Speedster също с договор.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 17 гласа.

Свързани новини