Отидете към основна версия

44 962 90

Тръмп удари жестоко по електромобилите (той вярва в бензина)

  • доналд тръмп-
  • електромобили-
  • двг

Паника сред производителите на електрически автомобили. В крайна сметка президентът на Съединените щати предприе стъпка, която може да застраши перспективите за развитие на екологосъобразен транспорт.

Това се случи, след като администрацията на Доналд Тръмп обяви отхвърлянето на стандартите за пробег за автомобили, които са приети по времето на управлението на Обама. Според стария план производителите е трябвало да намалят средния разход на гориво на автомобили с около 5% годишно за 5 години.

Новият план говори за намаление само с 1.5%. Тоест, според стария план, през 2026 г. колите е трябвало да изминат 54 мили на един галон гориво. А сега - само 40 мили. Според администрацията на САЩ това решение ще позволи на производителите на автомобили да спестят значително.

Твърди се, че благодарение на новите правила автомобилите в САЩ ще станат по-евтини с 1000 долара, като това ще се случи съвсем скоро. Противниците на подобен ход уверяват, че решението на Доналд Тръмп ще доведе до факта, че компаниите просто ще спрат да въвеждат на пазара нови електрически автомобили или хибриди.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 99 гласа.

Свързани новини