Отидете към основна версия

9 016 30

Бронираното BMW X5 срещу куршум от АК 47 (ВИДЕО)

  • bmw-
  • брониран автомобил-
  • x5

Баварският автомобилен концерн публикува зрелищна реклама на новия си брониран SUV. Видеото е озаглавено "състезание" и в него бронирано BMW X5 Protection VR6 първо се опитва да се измъкне от куршум, изстрелян от АК 47, а след това се среща с автомата "лице в лице".

В началото на "състезанието" бронираната кола е на офроуд терен с пътник на задната седалка и маневрира между препятствия по черния път. След това BMW-то излиза на асфалтовия път и в този момент се изстрелва куршум от АК-47, като така започва началото на състезанието на автомобила.

Отначало бронираният X5 се опитва да набере скорост, за да избегне сблъсък с куршуми, но естествено не успява. Максималната скорост на BMW X5 Protection VR6 е ограничена до 210 километра в час, а първоначалната скорост на куршум, изстрелян от АК-47, е 715 метра в секунда и достига 2500 километра в час.

След безполезни опити да избегне куршума, водачът на бронираната кола решава да влезе в челен сблъсък с него. Видеото не демонстрира момента, в който куршумът ударя X5, но след достигане на целта пада сплескан на земята, без да причинява никакви щети на бронираната немска кола.

BMW X5 Protection VR6 е защитено оръжия със 7.62 мм куршуми, както и от експлозия на ръчна граната DM51 под дъното и взривяване на 15 килограма TNT на разстояние четири метра от автомобила. Иначе, колата е базирана на модела X5 M50i, който е оборудван с 4,4-литров V8 двигател с мощност 530 конски сили. Бронираната версия на X5 е в състояние да ускори до 100 за 5.9 секунди.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 17 гласа.

Свързани новини