Отидете към основна версия

22 562 27

Прекратиха производството на най-стария V8 двигател в света

  • bentley-
  • v8

Става дума за 6.75-литровия двигател на Bentley, който се произвежда от 61 години. Постижението представлява рекорден производствен цикъл за всички времена. Сега от Bentley решиха да прекратят производството на 6.75-литровия V-образен осемцилиндров мотор, а последното му сглобено копие ще бъде инсталирано последното Bentley Mulsanne 6.75 Edition Mulliner.

Двигателят от серията L е представен през 1959 година. Както от компанията заявиха, тогава двигателят е проектиран да направи седаните по-мощни от тези, оборудвани с редови шестцилиндрови двигатели. В същото време новият агрегат не се различава по размер от предишните двигатели и тежи 13.6 кг по-малко.

Мощността първоначално е около 180 конски сили. В началото двигателят достига работен обем 6.2 литра, а през 1971 година той е увеличен до 6.75 литра поради увеличения ход на буталата. Модернизацията се различава от оригиналния дизайн с нова система за впръскване на горивото и с наличието на два турбокомпресора, поради което мощността нараства до 530 к.с.

Основата на дизайна обаче остана непроменена. За рекордното време от 61 години компанията е произвела повече от 36 000 V8 двигателя. Сега легендарният мотор ще бъде заменен от хибридни силови трактове, базирани на V6 двигатели.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 38 гласа.

Свързани новини