Отидете към основна версия

9 188 12

Новият Citroen C4 се превърна в кросоувър и в... евтин електромобил

  • citroen-
  • c4-
  • електромобил-
  • кросоувър

Компанията публикува снимки и предпремиерна информация за новото поколение

Френският автомобилен производител Citroen публикува първите изображения на новото поколение на модела C4. Автомобилът ще бъде представен в две версии - с традиционни бензинови и дизелови двигатели, както и само с електродвигател.

Моделът е изграден на модулната платформа CMP, която също е в основата на Opel Corsa, Peugeot 208 и 2008 и на кросоувъра на Opel Mokka. В същото време Citroen се отказва от обичайния хечбек в полза на далеч по-популярните кросоувъри със скосен в задната си част покрив.

Автомобилът е и с по-голям клиренс и е декориран със защитни пластмасови елементи в долната част на купето. Компанията нарича този тип каросерия "крос-хечбек". Вероятно иновацията ще се оборудва с двигателите с вътрешно горене и с електрическите агрегати от съплатформениците си.

По-конкретно става дума за 1.2-литрови бензинови мотори с мощност от 100 до 155 конски сили, както и за 1.5-литровият дизелов двигател на PSA. Подобно на екологичните версии на Opel и Peugeot и новият Citroen ще се оборудва със 100-киловатов електромотор (136 конски сили) и батерия с капацитет 50 киловатчаса.

Последната осигурява реален автономен пробег от 340 километра. Ще припомним, че по-рано в гамата на C4 имаше кросоувър под името Cactus, но ръководството на марката реши да се откаже от двата типа каросерии. Рекламната кампания на иновацията се провежда под хаштага #ElectricForAll, който в случая може да бъде преведено като "Електрически автомобил за всички".

Вероятно така марката намеква за ниската цена на модела, който е планиран като масово достъпна електрическа кола. Официалната премиера ще се състои на 30 юни, когато марката ще разкрие подробна информация за модела. В Европа предварителните поръчки за новото поколение C4 ще започнат да се приемат още тази година.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.

Свързани новини