Last news in Fakti

17 Юни, 2020 11:04 9 148 12

Новият Citroen C4 се превърна в кросоувър и в... евтин електромобил

  • citroen-
  • c4-
  • електромобил-
  • кросоувър

Компанията публикува снимки и предпремиерна информация за новото поколение

Новият Citroen C4 се превърна в кросоувър и в... евтин електромобил - 1

Френският автомобилен производител Citroen публикува първите изображения на новото поколение на модела C4. Автомобилът ще бъде представен в две версии - с традиционни бензинови и дизелови двигатели, както и само с електродвигател.

Моделът е изграден на модулната платформа CMP, която също е в основата на Opel Corsa, Peugeot 208 и 2008 и на кросоувъра на Opel Mokka. В същото време Citroen се отказва от обичайния хечбек в полза на далеч по-популярните кросоувъри със скосен в задната си част покрив.

Новият Citroen C4 се превърна в кросоувър и в... евтин електромобил

Автомобилът е и с по-голям клиренс и е декориран със защитни пластмасови елементи в долната част на купето. Компанията нарича този тип каросерия "крос-хечбек". Вероятно иновацията ще се оборудва с двигателите с вътрешно горене и с електрическите агрегати от съплатформениците си.

По-конкретно става дума за 1.2-литрови бензинови мотори с мощност от 100 до 155 конски сили, както и за 1.5-литровият дизелов двигател на PSA. Подобно на екологичните версии на Opel и Peugeot и новият Citroen ще се оборудва със 100-киловатов електромотор (136 конски сили) и батерия с капацитет 50 киловатчаса.

Новият Citroen C4 се превърна в кросоувър и в... евтин електромобил

Последната осигурява реален автономен пробег от 340 километра. Ще припомним, че по-рано в гамата на C4 имаше кросоувър под името Cactus, но ръководството на марката реши да се откаже от двата типа каросерии. Рекламната кампания на иновацията се провежда под хаштага #ElectricForAll, който в случая може да бъде преведено като "Електрически автомобил за всички".

Вероятно така марката намеква за ниската цена на модела, който е планиран като масово достъпна електрическа кола. Официалната премиера ще се състои на 30 юни, когато марката ще разкрие подробна информация за модела. В Европа предварителните поръчки за новото поколение C4 ще започнат да се приемат още тази година.

Новият Citroen C4 се превърна в кросоувър и в... евтин електромобил

Новият Citroen C4 се превърна в кросоувър и в... евтин електромобил


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марио

    39 2 Отговор
    Много добре изглежда
  • 2 Караиванов

    37 3 Отговор
    Ценовата политика на ситроен в България започва все повече да ми хареса, Май, май, наред с Дачия това ще са новите народни коли за българите. За нови става дума.
  • 3 И като

    5 28 Отговор
    натиснеш спирачка вместо стоповете светват мигачите...

    Коментиран от #8

  • 4 Биби Тактов

    8 5 Отговор
    Кач пара, бре? И колко много евтин е този автомобил? Колко струва?
  • 5 Анонимен

    10 0 Отговор
    Щом е на платформата на Пежо 208 който се интересува от "евтината" електричка - да погледне там . Само двойна е цената спрямо бензиновата версия - кво и плащаш !

    Коментиран от #9

  • 6 Анонимен

    3 11 Отговор
    Увисналата пластмасата под предното стъкло остава ли или ще бъде заменена с нещо по-евтино.
  • 7 барабус

    25 2 Отговор
    Естествено сега ще се появят дежурните плювковци дето освен"немско"друго не признават.А истината е ,че не само фашистите могат да правят хубави и здрави коли,французите и японците отдавна са го доказали.

    Коментиран от #10

  • 8 куку руку ку

    15 0 Отговор

    До коментар #3 от "И като":

    Оправи си масата на стоповете! Това поне е елементарно. Виждал съм, при натискане на спирачката, да тръгва и задна чистачка, или пък помпичката за миене на стъкла. всичко това заради лоша връзка на масата.
  • 9 Вальоо

    11 2 Отговор

    До коментар #5 от "Анонимен":

    Ти пък само кусури намираш! Я виж колко струва един нормален голфо и един електрически? Същото е и при другите. Тия електрички дето ги имаме в момента няма да са бъдещето. Производството е прекалено вредно,ресурсите са малко,цените са скъпи. Ще има други алтернативи в бъдеще,сега се взимат парите на еко джендърите който мислят че защитават и опазват околната среда.
  • 10 Госта

    1 5 Отговор

    До коментар #7 от "барабус":

    Ти кажи сега какви гъби взимаш,остави “фашистите”
  • 11 Пламен

    0 1 Отговор
    Красива кола. И отвън и отвътре. Само този 1,2 литър със 100 и 150кс ми е мъгла голяма
  • 12 Браво

    1 0 Отговор
    Аутото си е мечта от всякъде а и пробег и е отличен