Отидете към основна версия

3 391 10

Още една компания, наречена в чест на Никола Тесла, предизвиква автомобилните гиганти

  • nikola motor-
  • пазарна капитализация-
  • tesla-
  • електромобили

Към момента обаче Nikola Motor не е продала нито един автомобил, но парадоксалното е, че вече е настигнала гиганта Ford по отношение на пазарна капитализация

Става дума за американската компания Nikola Motor, която преди по-малко от месец сподели първите подробности за електромобила си Badger. Това е пикап, основната характеристика на който е, че в допълнение към конвенционалните батерии, ще бъде оборудван с горивни клетки, генериращи електричество.

Към момента обаче Nikola Motor не е продала нито един автомобил, но парадоксалното е, че вече е настигнала гиганта Ford по отношение на пазарна капитализация. Nikola Motor имат намерение да пуснат и електрически камиони, които ще се наричат Nikola One, но и от тях все още няма масово производство.

Въпреки всичко Nikola Motor влезе на борсата в началото юни и само след  няколко дни търговия, акциите ѝ скочиха толкова, че тя изпревари пазарната капитализация на основни автомобилни производители, като Ford Motor и Fiat Chrysler Automobiles (FCA).

Ще припомним, че доста преди това и Tesla Motor, която също е кръстена на физика-изобретател Никола Тесла, успя да направи същото, като към днешна дата се смята за най-скъпата автомобилна компания в света.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.

Свързани новини