Last news in Fakti

11 Юни, 2020 11:26 6 016 24

Nikola Motor пуска сериозен съперник за Tesla Cybertruck

  • електромобили-
  • водородни горивни клетки-
  • пикап-
  • nikola motor

Поръчките за електрическия пикап с мощност 900 к.с. започват през юни

Nikola Motor пуска сериозен съперник за Tesla Cybertruck  - 1

Американската компания Nikola Motor, която е известна със своите хибридни пикапи, сподели първите подробности за електромобила Badger. Основната му характеристика е, че в допълнение към конвенционалните батерии, пикапът ще бъде оборудван с горивни клетки, генериращи електричество.

От компанията обявиха, че предварителните поръчки за електромобила ще започнат на 29 юни тази година. В същия ден автопроизводителят ще обяви датата на ежегодното събитие на Nikola World, а предварително поръчалите Nikola Badger ще получат билети за събитието, което ще бъде домакин на живата премиера на пикапа.

Шефът на компанията Тревър Милтън каза, че презентацията ще представи не шоу автомобил, а работещ пикап, готов за серийно производство и показа как ще изглежда интериорът на колата. Това, което се набива най-много на очи е огромния екран.

Nikola Motor пуска сериозен съперник за Tesla Cybertruck

Исках да публикувам нещо, което никой не е виждал. Забележете системата за монтаж на пода. Тя е в целия пикап и е направена за сигурно обезопасяване на всякакви товари в превозното средство.

Вижте още качеството на материалите. Всичко в салона е водоустойчиво. Има скрит хладилник. Милтън каза още, че електрическата версия на Badger ще може да покрие почти 500 км с едно зареждане. А версията с горивни клетки ще изминава 1000 км.

В същото време всички собственици на обикновената версия, впоследствие и по желание ще могат да направят автомобила "водороден". Badger ще разполага със силов тракт, колата е с мощност от 906 конски сили и с максимален въртящ момент от 1 329 Нм.

Nikola Motor пуска сериозен съперник за Tesla Cybertruck

Той ще се захранва от 160-киловатчасова батерия и 120 кВт инсталация на горивни клетки. Пикапът ще побира петима души. Ускорението от място до 100 км/ч ще отнема само 2.9 секунди.

Пикапът ще бъде изграден заедно с друг производител на автомобили и с помощта на неговите части. Каква ще е компанията и колко ще струва Badger, все още не се знае. Що се отнася до основния конкурент, който подготвя Илон Мъск обеща, то той ще може и да плува.

С електрическия пикап на Tesla ще бъде напълно възможно да отидете на риболов или на лов. През пролетта на 2020 г. Tesla получи повече от половин милион предварителни поръчки за Cybertruck. Очаква се да влезе в продажба през 2021 година.

Nikola Motor пуска сериозен съперник за Tesla Cybertruck


Поставете оценка:
Оценка 4 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 електричката

    42 6 Отговор
    Тия най накрая ще се обединят и прекръстат на Ратко Младич

    Коментиран от #8, #9

  • 2 Горил

    23 2 Отговор
    Яко е
  • 3 Гошко Тошков

    8 8 Отговор
    Абе хора тия като са толкоз близо до Тесла що ги няма в мобилето ?

    Коментиран от #7

  • 4 Крадци

    22 4 Отговор
    Американска работа,едните са Никола а другите Тесла.

    Коментиран от #22

  • 5 Дърт шофьор

    24 5 Отговор
    При ускорение от 2,9 сек. до 100 км/ч багажът ще остане ли в багажника?

    Коментиран от #6

  • 6 Komapak

    15 7 Отговор

    До коментар #5 от "Дърт шофьор":

    Абе и аз се питам същото. За какво му е на пикап ускорение? Може би далеч по-важно е че има таблет и всякаква електроника. Представям си как фермер с мръсните дрехи влиза в този паркетник😂😂😂

    Коментиран от #19

  • 7 гост

    6 13 Отговор

    До коментар #3 от "Гошко Тошков":

    То само в мобилето да беше !! На всичкото отгоре са долу горе връстници с Тесла , а нямат една произведена бройка от камиона , за тоя пикап да не говорим ! А поръчките за камиона се събират от десет години почти ! Тесла е произвела повече бройки от Семи само за пробните серии , които се изпитват в момента , отколкото тия ще продадат за следващите десет години ! Да не говорим за тоя пикап , дето и за една стотна от поръчките на Сайбъртръка не може да мечтае , а за продажби даже няма смисъл да говорим , само ще спомена , че цената на тоя ще е над два пъти по-голяма , при много по-лоши показатели ! Та с две думи им предстои конкуренция с най-скъпия производител в света , хахахахха !!!
  • 8 Вук Кареджич

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "електричката":

    А Дано,ама надали
    От мен един (+)
  • 9 гост

    3 10 Отговор

    До коментар #1 от "електричката":

    И как точно предвиждаш "обединение" на две компании , едната от които най-скъпата в света в бранша си на стойност близо 200 милиарда и друга БЕЗ реално производство и на стойност няма и една хилядна от първата ??? Освен Тесла да я изкупи за дневния си оборот , ама за какво и е , като не става и за чеп за зеле ??

    Коментиран от #17, #23

  • 10 Анти Тесла

    15 5 Отговор
    Това че Тесла е най скъпата автомобилна компания в света говори всъщност не толкова за нея или продуктите и а за умствения капацитет на пишман "инвеститорите" които са готови да влагат пари за голи обещания . Това е компания която не е имала година на печалба до сега ( тоест инвеститорите влагат пари в губещ бизнес ) . Обема на произвидство на цялата компания се надвишава неколкократно само от един от произвежданите от Форд модели - F 150. Високата цена на акциите не се обяснява с достойнствата на Тесла като бизнес начинание ( те са никакви ) а с голямото количество зомбирани електро фенове .

    Коментиран от #11, #13, #14

  • 11 гост

    8 6 Отговор

    До коментар #10 от "Анти Тесла":

    Ако ще от още десет кладенци вода да извадиш , факта си е факт !!! Всеки притежател на акции на Тесла , закупени преди само десетина години на цена 40-50 долара , в момента НА СЕКУНДАТА ще получи за тях кръглата сумичка от 1040-1050 долара за акция !!! Което всъщност е печалба от над 5000% , както е указано и в борсовите справки и е мноооого по-важно от това дали компанията е имала оперативна печалба през тия години !!! За твое сведение , за да спреш с глупостите , петте най-скъпи компании в момента Епъл , Майкрософт , Алфабет , Амазон и Фейсбук също дълги години са били на загуба !!! Сигурно и тях още ги чакаш да фалират , а ?? Хахахаххах !!!

    Коментиран от #24

  • 12 WRC

    5 1 Отговор
    Бат Кольо мотор
  • 13 гост

    0 6 Отговор

    До коментар #10 от "Анти Тесла":

    Прочети какво пише отгоре на графиката !!! 5050 % нарастване !!!!!! Сигурно ще кажеш , че е фейк и притежателите на акции не могат да ги продадат на момента ??? Ако са достатъчно луди да направят тая глупост , за да загубят още толкова от предстоящото с още толкова поскъпване , хахах !!!
    https://fakti.bg/avto/482354-tesla-se-prevarna-v-nai-skapata-avtomobilna-kompania-v-sveta
  • 14 Госあ

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Анти Тесла":

    Тръмпи му би шута за електрокарите на прекупвача и налива само в космическите му напъни, за да прецака НАСА. Сега плаче на Меркел за кинти. Ако му даде, пак ще закрепи положението. Клоуни. И тия дето прибират парите, и тия които им ги дават.

    Коментиран от #15

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Кико

    6 0 Отговор
    Виждам че "Короната" вече почва да има прояви на идиотизъм! Една къщичка за птици не са направили, хиляда думи за неодобрение!
  • 17 Бъркаш жестоко

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Госте, и аз съм фен на Тесла, но не се оставям на емоциите когато говоря нещо аз се опитвам да бъда обективен. Ти малко караш, като антиелектриците, което прави лошо впечатление. Няма как да не се съглася, че от Никола засега нищо не са произвели, но и няма как да се съглася, че струват една хилядна от Тесла. Ако не се лъжа пазарната капитализация беше по-висока от на ford, което вече наистина говори за балон, защото не долар печалба за последните 10 години, а дори един долар оборот не са направили, а само събират и влагат милиарди и нищо насреща.

    Коментиран от #20, #21

  • 18 Леле

    1 1 Отговор
    Идеален ще е за келеши дето убиват хора по светофарите, а и само те ще могат да си го купят
  • 19 Фермер

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Komapak":

    Мани го ускорението не и требе друго ме впечатли пералня с вграден хладилник ако има и контакт за печката продавам половин уфсете и поръчвам. И телевизор голем има....За работа дъртия дизел.
  • 20 гост

    0 3 Отговор

    До коментар #17 от "Бъркаш жестоко":

    Всъщност е точно след Форд , на 11 място с малко повече от милиард и половина разлика , Форд е 24,7 милиарда , а Никола 23,1 , но явно скоро ще го мине ! Също е по скъпа от Хюндай , а от ПСА , Фиат и Рено почти два пъти , за по-малките няма да споменавам !! Което не пречи да е десет пъти по-евтина от Тесла , но без нейните перспективи !! Щото Тесла е само в началото на растежа , а за Никола тази цена показва само шансовете и да продава технологии на другите производители , които загубиха достатъчно време с чистия дизел и нямат време за собствени разработки , а единствено шанса да ги купят наготово ! Както вече клекна Форд и ще прави най-продавания си модел на шаси на друга гаражна фирма без реално производство в момента , Ривиан !
  • 21 гост

    3 2 Отговор

    До коментар #17 от "Бъркаш жестоко":

    Ето списъче за любопитните , първите 25 в момента по цена !
    1 Тесла - 185 млд , 2 Тойота -174,9 млд , 3 Фолксваген - 79,6 млд , 4 Хонда - 45 млд , 5 Даймлер - 43 млд , 6 Ферари - 42 млд , 7 БМВ - 40,8 млд , 8 ГМ - 38,5 млд , 9 SAIC -29,8 млд , 10 Форд - 24,7 млд , 11 Никола - 23,1 млд , 12 Хюндай - 22,7 млд , 13 BYD - 22,3 млд , 14 Марути Сузуки - 21,5 млд , 15 ФСА - 18,3 млд , 16 Сузуки -17,7 млд , 17 Субару - 17,3 млд , 18 Нисан - 15,2 млд , 19 Джийли - 15,1 млд , 20 ПСА 13,1 млд , 21 Махиндра 7,7 млд , 22 FAW - 7,5 млд , 23 Рено - 7 млд , 24 Changan - 6,5 млд , 25 Dongfeng - 6 млд
  • 22 БАШ МАИСТОРА К Господинов

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Крадци":

    е да ама мадамите му викали , Кола ли си свети Никола ли си , ебеш баш като дърт.
  • 23 БАШ МАИСТОРА К Господинов

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    еии ти пак отде знеш бе , да не си се опитвал да га я проектиираш тая никола , пардон тоя .
  • 24 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    То финта е винаги да си на загуба , не плащаш данъци. Иначе теслата толко публични средства пое ,че не е реално. Нерде капитализъм, нерде социализъм, ма най ми било чист сталинизъм