Отидете към основна версия

9 189 14

30 години затвор за покупка на автомобил с помощи за COVID-19

  • lamborghini-
  • huracan-
  • covid-19-
  • злоупотреба

Жителят на Маями, за който ви разказахме в края на миналия месец,  едва ли си е мислел, че може да отиде в затвора за 30 години за закупуване на спортен автомобил, но пандемията от коронавирус носи неочаквани "изненади".

Ще припомним, че мъжът кандидатства за 13.5 милиона долара държавна помощ, като банката одобрява само 3.9 милиона долара, като взетите пари са предназначени за заплатите на служителите на неговата компания.

29-годишният жител на Маями обаче решава, че работниците му могат да живеят без заплати, но той не може да живее без чисто ново Lamborghini Huracan. Освен това цената на спортната кола е една десета от заема. "Никой няма да забележи", най-вероятно си е мислел 29-годишният бизнесмен.

Така той купува заветната спортна кола за 318 000 долара. Хитрият му план обаче се оказва не чак толкова хитър. Сега мъжът седи и чака съдебен процес по обвинения в измама. Служителите му остават без заплати, тъй като полицията конфискува 3,5 милиона долара. Колата също е конфискувана.

А измамникът, освен 30 години затвор, все още е изправен пред угрозата да заплати и внушителна глоба от 1 милион долара. Според местните власти случаят ще бъде приключен бързо и виновникът ще понесе цялата тежест на закона. Но това все пак е в САЩ, не у нас.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 35 гласа.

Свързани новини