Last news in Fakti

11 Август, 2020 15:13 9 476 10

Още един американец си купи Lamborghini с помощи за Covid-19

  • lamborghini-
  • covid - 19-
  • коронавирус-
  • помощ-
  • злоупотреба

Освен това, той си е купил Ford F-350 и... Rolex

Още един американец си купи Lamborghini с помощи за Covid-19 - 1
Снимка: Shutterstock

„Програмата за защита на трудовите възнаграждения (Paychek Protection Program) е заем, предназначен да осигури пряк стимул за малкия бизнес да задържи служителите си на работа“. Това е описанието, което ще намерите на уебсайта на администрацията, която подпомага малкия бизнес в САЩ, в раздела, посветен на мерките за облекчаване на последиците от коронавируса. Някои предприемачи обаче решиха да се възползват от помощите за Covid-19, използвайки средствата, за да си закупят луксозни автомобили. Това предаде Motor 1.

След като преди време жител на Флорида получи достъп до програмата за подпомагане на бизнеса и си купи чисто ново Lamborghini Huracan на стойност 318 000 долара, сега се появи подобна история, но от друг американски щат, а именно Тексас. Злоупотребилият предприемач също се е сдобил с автомобил от спортният италиански автоконцерн, но вместо да предпочете същия суперкар с атмосферен V10, той се е спрял на всъдехода Urus. В САЩ цената на високопроизводителното SUV за моделната 2021-а, което е оборудвано с битурбо V8 двигател, стартира от 222 000 долара.

Съобщава се, че американецът от Тексас е получил заеми в размер на 1,6 милиона долара по програмата за защита на трудовите възнаграждения, като освен Urus-а е използвал част от парите, за да си купи Rolex и Ford F-350. Разбира се, сега мъжът е изправен пред множество обвинения, включително за предоставяне на неверни данни пред финансова институция, банкова измама, злоупотреба с държавни помощи и участие в незаконни парични транзакции.

Според Министерството на правосъдието на САЩ, вместо заемът от 1,6 милиона долара да бъде използван по предназначение - за заплати, наем, лихви по ипотечни кредити и т.н., с него са финансирани също няколко сделки с недвижими имоти. Струва си да се отбележи, че заемите по програмата за защита на трудовите възнаграждения могат да бъдат опростени, ако собственикът на малкия бизнес запази работните места на служителите си и използва парите за приемливи разходи. Това очевидно не е ситуацията в този случай.   
 


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЕР вечната пандемия

    54 4 Отговор
    Баце разплати 3 магистрали с парите от Ковида, вие за едно Ламборгини се вайкате.
  • 2 Хасан

    36 4 Отговор
    Ами не е луд който яде зелника а е луд който му дава ..вместо на бизнесмени дайте на работници и пенсионери , те ще харчат ,ще има вътрешно потребление и разстеж

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 222

    11 1 Отговор
    "той се е спрял на всъдехода Urus"
    всъдеход е доста силно казано
  • 5 Споко

    16 1 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    А ти как ще наречеш 600$ на седмица от Правителството+ 300$ на седмица от щата за безработните??? И от време навреме по 1200$ отгоре. И парите се дават на малките и средните фирми за да има къде да работят "работниците".

    Коментиран от #8

  • 6 Komapak

    12 1 Отговор
    Не пишеше ли в този сайт, че се чакало по 6 месеца за урус? Явно за американци не важи! 😁
  • 7 very good

    5 2 Отговор
    Американските помощи отиват при немците.
  • 8 Значи ти

    3 9 Отговор

    До коментар #5 от "Споко":

    Никога недей повече да коментираш каквото и да е тъпан
  • 9 Гост

    12 0 Отговор
    Тия помощи в САЩ са от милиардите на България за самолети на картинка.
  • 10 незнайко

    6 0 Отговор
    После се чудите откъде копират нашите крадци !!!