4 Август, 2020 11:45 9 176 14

30 години затвор за покупка на автомобил с помощи за COVID-19

  • lamborghini-
  • huracan-
  • covid-19-
  • злоупотреба

30 години затвор за покупка на автомобил с помощи за COVID-19 - 1

Жителят на Маями, за който ви разказахме в края на миналия месец,  едва ли си е мислел, че може да отиде в затвора за 30 години за закупуване на спортен автомобил, но пандемията от коронавирус носи неочаквани "изненади".

Ще припомним, че мъжът кандидатства за 13.5 милиона долара държавна помощ, като банката одобрява само 3.9 милиона долара, като взетите пари са предназначени за заплатите на служителите на неговата компания.

29-годишният жител на Маями обаче решава, че работниците му могат да живеят без заплати, но той не може да живее без чисто ново Lamborghini Huracan. Освен това цената на спортната кола е една десета от заема. "Никой няма да забележи", най-вероятно си е мислел 29-годишният бизнесмен.

Така той купува заветната спортна кола за 318 000 долара. Хитрият му план обаче се оказва не чак толкова хитър. Сега мъжът седи и чака съдебен процес по обвинения в измама. Служителите му остават без заплати, тъй като полицията конфискува 3,5 милиона долара. Колата също е конфискувана.

А измамникът, освен 30 години затвор, все още е изправен пред угрозата да заплати и внушителна глоба от 1 милион долара. Според местните власти случаят ще бъде приключен бързо и виновникът ще понесе цялата тежест на закона. Но това все пак е в САЩ, не у нас.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 35 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коронагрант

    61 6 Отговор
    Те някои си накупиха хотели в Гърция, вие за някакви бракми сте се загрижили.
  • 2 Шпек Салам Народен

    18 2 Отговор
    Какви късметлии сме,че не сме си накупили скъпи автомобили от помощи!
  • 3 ддд

    34 1 Отговор
    Добре че в България не се проверяват къде отиват парите. Ще стане страшно ....
  • 4 Трябвало е да ги

    20 2 Отговор
    сложи в чекмедже и да изчака
  • 5 Трикстер

    17 1 Отговор
    Защо не е взел пример от Лойко Подрисов? Тук може да се отвори университет със световна репутация, в който ще се водят лекции и упражнения по корупция, измам и рекет и Лойко ще е ректор. Реквизитът е приготвен в едни чекмеджета. 🎃😁🎃
  • 6 БРАВО

    21 1 Отговор
    ТАКА СЕ ПРАВИ ,ЗАТОВА КОРУПЦИЯТА ТАМ Е СВЕДЕНА ДО МИНИМУМ! ПРИСЪДИТЕ СА УБИЙСТВЕНИ! !!!!!!!!!!!!☆А КРАДИ ДЕ. ...............!!!!!!!!!

    Коментиран от #7

  • 7 Komapak

    24 1 Отговор

    До коментар #6 от "БРАВО":

    Тарикатщините май само в България минават. Съдебната ни система е под всякаква критика. Нямаме никакъв шанс да си имаме Лаура Кьовеши!!! Ще се краде в България защото има заделени процент от кражбата за висши магистрати. Това е истината. Бийте ми сега минуси на воля, но аз знам че съм прав.
  • 8 Асен

    3 1 Отговор
    "е изправен пред ... !!! угрозата !!! да заплати и" моля да довършвате преводите ползвайки стандартен български. Някак си не седи добре да пишете на руски. Опасност е българската дума, не угроза. Иначе по същество би било хубаво и тук да има такива проверки.
  • 9 Димов

    5 1 Отговор
    Хората си имат закони и ги спазват. А тук 1млн ромоланци ще направят подобна врътка и ще го приемем за нещо нормално и естествено.
  • 10 123

    2 0 Отговор
    Не само този бизнесмен е арестуван и съден,а и сенаторка която е обвинена за 24 кражби на и злупотреби с пари, и 24 измами с банкови трансфери,за използване на грантове за закупуване на Джийп,свадба, медно пътешествие,развод, изплащане на кредитен дълг и други лични разходи очакват я 20 години затвор и за сега 250 000 глоба.
  • 11 реалиста

    1 0 Отговор
    а тук им закачат орден стара планина
    България за мен е малката Проссия
    Корупция кражби безаконние
  • 12 за кокошка няма прошка

    0 0 Отговор
    а рекета за изкупуването на Тик ток.?!?!!?!
  • 13 Тъпани

    0 0 Отговор
    Кво се напиняте като пилци....там просто трябва да имаш много повече пари от няколко милиона за да не те пипат,тия са просто кокошкари....миндили я идете в едно гето там да видим кви закони и живи ще излезете ли....тъпани пак приказват със задниците си....ми иди и виж е ,иди пробвай тогава говори ...смешници
  • 14 Янко

    0 0 Отговор
    Във фирмата България ЕООД на Бойко борисов това неможе да се случи крадеш си без проблеми защото такива дребни суми не се виждат