Отидете към основна версия

8 619 16

Американец си купи Kia Stinger, яхта и къща с помощи за Covid-19

  • коронавирус-
  • помощ-
  • злоупотреба-
  • kia stinger-
  • covid-19

Наскоро ви разказахме как двама американци са си купили Lamborghini-та с помощи за Covid-19. Е, вече явно има трети случай на скандална злоупотреба със средства от програмата за защита на трудовите възнаграждения (Paycheck Protection Program). Става дума за 41-годишния Кенет Гауган от Вашингтон, който е получил заеми в размер на 2,1 милиона долара. Парите са били отпуснати по програмата за защита на трудовите възнаграждения (PPP) и по програма за облекчаване на последствията от икономически щети при бедствия. Гауган обаче е използвал средствата, предназначени за заплати,наеми, лихви по ипотечни кредити и т.н., за да си купи Kia Stinger, яхта и къща. Това предаде Motor 1. 

Новината за злоупотребата бе съобщена от Американското министерство на правосъдието. Срещу 41-годишния Гауган е стартирано криминално дело. В жалбата е посочено, че мъжът от Вашингтон е получил достъп до програмата за подпомагане на бизнеса, подавайки фалшифицирани заявления от името на няколко компании. С това той е обвинен в подправяне на документи и банкови извлечения. Гауган е изправен и пред други обвинения, включително за банкова измама, злоупотреба с държавни помощи, участие в незаконни парични транзакции и пране на пари.

Както споменахме, 41-годишния американец е използвал средствата, за да си купи Kia Stinger, яхта и къща, като първите две вече са конфискувани от властите, а инвестиционните и банковите му сметки са запорирани. Къщата все още е в процес на гражданско отнемане.

Това е третият случай на злоупотреба с помощи за Covid-19 в САЩ, за който чуваме. Миналия месец мъж от Флорида беше обвинен в същото нещо, след като е получил 3,9 милиона долара по програмата за защита на трудовите възнаграждения и ги е използвал, за да си купи Lamborghini Huaracan. По-късно разбрахме за подобна ситуация и в Тексас, където обаче с парите са били закупени Lamborghini Urus, Ford F-350 и Rolex.  

Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.

Свързани новини