Отидете към основна версия

5 135 10

Откраднаха класически автомобили за половин милион евро

  • кражба-
  • класически автомобил

Полицията във френския департамент Дордон разпрати по асоциациите и колекционерските клубове в страната снимки на откраднати ретро автомобили на стойност €500 000 с надеждата да открие следи за похитителите им, съобщава France Bleu. Следователите се опасяват, че колите вече са разглобени и изнесени в чужбина.

Четирите класически автомобила са похитени от колекцията на възрастен ентусиаст, починал през 2018 г. Липсата им установил синът му, който веднага потърсил полицията. Кражбата била извършена още преди месец, но информацията стигнала до медиите, след като за нея се разчуло из френските ретро клубове.

Задигнати са Alfa Romeo Spider, Facel Vega, Pontiac от неназован модел и Lancia Flamina с каросерия Zagato от 1964 года. Последният автомобил е най-редкият и скъп от четирите откраднати коли. От модела са произведени само 99 бройки и цената му може да надхвърли €400 000.

Според полицията крадците са били отлично осведомени за разположението на колите и са действали уверено. Въпреки това не са успели да отмъкнат петия автомобил от колекцията - класически Cadillac, но са открили и изнесли някои от резервните части, подготвяни за реставрацията му.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.

Свързани новини