Отидете към основна версия

3 963 14

Електрическа обувка излиза на пътя

  • електромобил-
  • обувка-
  • kang shoe-
  • китай

Битува мнението, че е достатъчно да покажеш на китайците интересин предмет и те веднага се заемат с неговото клониране. Това с пълна сила важи и за автомобилите. Китайците са известни със безбройните си реплики на световноизвестни марки.

Този път обаче китайската фирма Kang Shoe, занимаваща се с производство на обувки, надмина всички фантазии, като конструира електромобил във формата на обувка. Според представители на компанията гигантската електрическа обувка е направена по същата технология, както се правят стандартните обувки.

Дължината на странния електромобил е три метра, а широчината му - един. Какъв е елктромоторът, скрит под кожата, не се съобщава. Знае се обаче, че с едно зареждане обувката може да измине разстояние от 400 километра със скорост 35 км/ч.

Работата по този проект отнема на фирмата шест месеца и скромната сума от $10 000. Не е за вярване, но китайците възнамеряват да произведат 40 екземпляра от елетрическата обувка, тоест един вид серийно производство. Не е ясно какви мерки за безопасност ще бъдат взети, за да може електромобилът се придвижва безпроблемно по улиците на Китай.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини