Отидете към основна версия

4 321 6

Bugatti спря разработката на новата си хиперкола

  • bugatti-
  • хиперавтомобил

Проектът за втори модел в гамата на Bugatti е замразен, обяви шефът на компанията Щефан Винкелман пред Bloomberg. Официалната причина за спирането на работата е епидемията от коронавирус, но не е изключено в Молсайм да изчакват решението на VAG за евентуалната продажба на марката.

Винкелман отказва да отговаря на въпроси както за възможните бъдещи продукти на Bugatti, така и за евентуалната смяна на собствеността. Неотдавна се появи информация, че контролът над компанията може да бъде предаден на хърватския производител на електромобили Rimac чрез обмен на акции.

Шефът на Bugatti обаче отбелязва, че въпреки ограниченията покрай COVID-19 тази година може да бъде поставен рекорд по продажби. По думите на мениджъра всички автомобили, планирани за производство през 2020-а, и 70-80% от тиража за 2021-ва вече са изкупени.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини

  • VAG продава и Lamborghini

    Volkswagen Group смята да продаде не само Bugatti, а и Lamborghini, съобщава Reuters. Ръководството на концерна разглежда възможностите да се освободи ...
    01.10.2020
    7 237
    18
  • VAG продава Bugatti на Rimac?

    Ръководството на Volkswagen Group е взело решение да продаде Bugatti на хърватския производител Rimac Automobili, твърди Car Magazine. Британското изд ...
    17.09.2020
    9 292
    48