Отидете към основна версия

5 087 24

Първото електрическо Volvo е доста по-скъпо от аналогичната Tesla

  • volvo-
  • xc40-
  • recharge p8-
  • цена

Цената на изцяло електрическото Volvo XC40 Recharge P8 започва от $54 985

Новото изцяло електрическо Volvo е с почти 5 хиляди долара по-скъпо от най-близкия конкурент - електрическия кросоувър Tesla Model Y. Като се има предвид, че автомобилът на Илон Мъск ще може да измине и много по-голямо разстояние с едно зареждане на батерията, нещата за шведите не изглеждат толкова розови на пръв поглед. С едно зареждане XC40 Recharge P8 може да измине около 335 километра, а Tesla Model Y - 525 километра.

Въпреки това, от Volvo заявяват, че търсенето на електрическия им кросоувър е толкова голямо, че целият тираж автомобили, планирани за 2020 г., вече е разпродаден. Volvo XC40 Recharge P8 е електрическата версия на кросоувъра XC40. Той е изграден върху компактната модулна CMA архитектура, разработена в сътрудничество с Geely Group. Електрическият автомобил на Volvo е оборудван с задвижване на четирите колела, а силовияст тракт разполага с мощност от 408 к.с.

Бързозарядна станция зарежда батерията от 0% до 80% за приблизително 40 минути. Поради липсата на двигател с вътрешно горене, инженерите от Volvo са преработили и укрепили структурата на предния край, а батерията е скрита в специална защитна клетка, интегрирана в центъра на корпуса. Интериорът на XC40 Recharge P е оборудван с мултимедийна система, базирана на Android. Електрическата кола е в състояние да актуализира софтуера и операционната си система "по въздуха".

Цената на изцяло електрическото Volvo XC40 Recharge P8 започва от 54 985 долара в САЩ. Наскоро ви съобщихме, че шведската компания възнамерява да стане неутрална към климата до 2040 г. До 2025 г. Volvo планира да намали въглеродните емисии от всяко превозно средство с 40%, като за целта 50% от световните продажби на марката ще трябва да са от електрически превозни средства, а другата половина - от plug-in хибриди.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.

Свързани новини