Отидете към основна версия

12 040 37

Audi представя най-мощното кабрио R8

  • audi-
  • r8-
  • spyder-
  • gt-
  • франкфурт 2011-
  • льо ман

През месец юни тази година по време на култовата надпревара "24-те часа на Льо Ман" компанията от Инголщат ще представи ной-новата и най-мощна модификация на открития суперкар R8 Spyder. Версията ще носи моделното обозначение GT и след състезанието във Франция ще бъде показана през есента на салона във Франкфурт.

В мрежата вече се появиха рисунки на колата, пуснати пресслужбата на Audi. Теглото на новия свръхмощен кабриолет е снижено с почти 100 килограма. Това "отслабване" се дължи на по-тънките стъкла, фиксирания заден спойлер и предния капак от въгрелодни нишки.

Модернизация търпят спирачните механизми и всмукателната система на автомобила. Тези промени също се отразяват благоприятно на масата на кабриото, а новите седалки, премахване на част от шумоизолацията и различно подово покритие са останалите фактори, довели да намаляване на теглото с точно 96 кг.

Аналогична преработка претърпя и купето Audi R8 GT, което беше представено през месец май миналата година. Подобно на него и най-мощният роудстър ще се оборудва с 5.2-литров десетцилиндров бензинов двигател с 560 к.с.

Модернизирана е и шестстепенната роботизирана скоростна кутия R-Tronic. Благодарение на всички тези промени кабриото ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от четири секунди, а максималната му скорост е ограничена на 308 км/ч, с 12 км/ч по-малко от купето.

Най-мощният кабриолет на Audi ще бъде произведен в тираж от 333 екземпляра. Автомобилът ще се появи в продажбените центрове в началото на 2012 година.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини