Отидете към основна версия

3 923 9

Citroën DS5 атакува немската конкуренция

  • citroën-
  • ds5-
  • шанхай 2011

Луксозната линия на Citroën се обогати с очаквано попълнение. Французите представиха новия DS5 малко преди автосалонът в Шанхай да отвори врати за посетители.

Двуобемната лимузина гребе щедро дизайнерски заемки от по-малкия DS3, но, разбира се, предлага много по-просторен интериор. По идея базираният на Peugeot 508 автомобил трябва да се изправи срещу германските представители на същия сегмент, като изкуши купувачите с неповторим френски стил.

От Citroën си запазват правото за промени по вапроса с моторизацията на модела. Ако се съди по тенденциите в технологична политика на PSA обаче, DS5 най-вероятно ще се запази хибридното задвижване на прототипа. Когато стигне до серийно производство, луксозният хечбек почти сигурно ще разполага с неговия дизелов двигател с мощност около 200 к.с. за предния мост и електромотор за задния.

В градски условия дългият 4.52 и широк 1.85 м DS5 ще може да се движи само на ток. Прави впечатление, че французите избягват да категоризират колата като хечбек и настойчиво я определят "Gran Turismo coupé". Въпреки това обаче наблягат на функционалността, като акцентират върху 465-литровия багажник.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини