Last news in Fakti

19 Април, 2011 11:19 3 920 9

Citroën DS5 атакува немската конкуренция

  • citroën-
  • ds5-
  • шанхай 2011

Луксозната линия на Citroën се обогати с очаквано попълнение. Французите представиха новия DS5 малко преди автосалонът в Шанхай да отвори врати за посетители.

Двуобемната лимузина гребе щедро дизайнерски заемки от по-малкия DS3, но, разбира се, предлага много по-просторен интериор. По идея базираният на Peugeot 508 автомобил трябва да се изправи срещу германските представители на същия сегмент, като изкуши купувачите с неповторим френски стил.

От Citroën си запазват правото за промени по вапроса с моторизацията на модела. Ако се съди по тенденциите в технологична политика на PSA обаче, DS5 най-вероятно ще се запази хибридното задвижване на прототипа. Когато стигне до серийно производство, луксозният хечбек почти сигурно ще разполага с неговия дизелов двигател с мощност около 200 к.с. за предния мост и електромотор за задния.

В градски условия дългият 4.52 и широк 1.85 м DS5 ще може да се движи само на ток. Прави впечатление, че французите избягват да категоризират колата като хечбек и настойчиво я определят "Gran Turismo coupé". Въпреки това обаче наблягат на функционалността, като акцентират върху 465-литровия багажник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Chicho Vi

    15 2 Отговор
    Silen e, no trqbva da ima konkurentna cena
  • 2 VOLVO

    1 2 Отговор
    Определено голямо качество лъха от този автомобил и екстериорно и интериорно.Особено интериора, най-вече седалките и таблото са меко казано УНИКАЛНИ.Външният вид също е много добър.Браво на Ситроен.

    Коментиран от #3

  • 3 Радо

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "VOLVO":

    Напълно съм съгласен с теб, особено като се има на предвид предните модели от ДС линията (ДС3 и ДС4), се разбира че и ДС5 ще бъде нещо уникално
  • 4 Илиев

    7 0 Отговор
    Много интересно защо тази новина е гледана толкова малко и има едва 3 коментара...Както и да е, аз също се присъединявам към мнението на колегите по-горе - колата е много красива, личи си, че е проектирана с голямо желание и е изпипана до най-малкия детайл.Определено ще конкурира немците и лично аз (като се има впредвид, че съм леко скептичен към френски возила) с голямо удоволствие бих си купил една от тези красавици, ако имах нужните средства.
  • 5 Ogi - до Илиев

    9 5 Отговор
    Защо новината е гледана малко ли? Защото тиквениците у нас са много, затова. Марката и моделът са първокласни, но да набиваш насила акъл в главата на Ганьо Балкански не става.
  • 6 111

    6 1 Отговор
    Много е добра, браво на Ситроен
  • 7 indieca

    7 3 Отговор
    Не харесвам Ситроен, но този е супер.Лъха лукс от него...бих го предпочел пред S-класа, каквато и да е..
  • 8 4x4

    8 3 Отговор
    Доста голям скок на CItroen в последните години. Във WRC мачкат всичко наред. Еваларка на франсетата, само така!!!
  • 9 петков

    0 0 Отговор
    невероятен автомобил лъха на лукс.