Отидете към основна версия

8 243 20

Ford се отказва от Capri

  • ford-
  • capri-
  • mustang-
  • алан мълали

В Кьолн скоро няма да се произвежда наследник на култовото Capri. Според Inside Line лично шефът на компанията Алан Мълали отхвърлил идеята за спортно купе, позиционирано под Mustang, чието следващо поколение ще се продава и извън Америка.

Според Мълали европейският пазар на подобни модели бил прекалено тясна ниша, в която Ford трудно би възстановил някогашните си позиции. В края на 90-те и началото на новия век компанията успя да продаде около 230 000 бройки от последното си спортно купе от среден клас Cougar.

Немското поделение на Детройтския гигант планираше конкурент на Scirocco и дори представи прототипа Evos Concept, в който мнозина видяха бъдещо Capri. От Кьолн така и не оповестиха дали спортното купе ще бъде изградено на базата на Focus, или ще бъде двуврато Mondeo.

Добра новина за феновете на Синия овал в Европа носят сведенията за новия Mustang. Първоначалните разчети на Ford сочели, че базовата цена на легендарното "пони" щяла да бъде удържана в рамките на 40 000 евро.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Ford потвърди европейския Mustang

    Президентът на Ford Motor Company Алан Мълали официално обяви, че една от иконите на американското автомобилостроене "пристига в Европа". ...
    10.09.2012
    13 701
    24