Отидете към основна версия

26 068 18

Новите всъдеходи на руската армия

  • спм-3 медведь-
  • впк-3927 волк
СПМ-3 Медведь

Два нови бронирани всъдехода ще постъпят на служба при руските военни. Точните названия на двата модела са СПМ-3 Медведь и ВПК-3927 Волк. Все още военните извършват полигонни тестове, като тези на Медведь ще приключат през февруари следващата година, а тестовете на Волк - през май 2013-а.

ВПК-3927 «Волк»

Моделът Волк (Вълк) е предназначен за сухопътните войски и е оборудван с двигател ЯМЗ-534. Интересното при този агрегат е, че при нужда мощността му може да нарасне до 300 к.с. Максималната скорост на Волк е 120 км/ч и може да се поддържа и с пълен екипаж от 18 души на борда. Клиренсът може да се изменя в движение от 250 до 550 мм.

Още нещо интересно за двигателя на Волк е, че той отговаря на нормата Euro 4. Пълната маса на всъдехода е 11 500 килограма, а с един резервоар може да измине 1 000 километра. Може да преминава през водни басейни с дълбочина 1.5 метра и да превозва до 4 тона товари. Притежава балистична защита за всички основни видове огнестрелно оръжие.

Втората нова военна машина Медведь (Мечка) вече премина уникално тежките "горещи" тестове. Наименованието им е такова, защото става дума за изпитания при температури +45 градуса по Целзий. Тези изпитания се проведоха в Кавказ и в Астраханските степи. До този момент Медведь е направил 25 000 километра тестове в горещините, а сега се отправя на север.

Втората част от изпитанията на Медведь ще е аналогична с първата, но разликата ще е в температурите. Медведь ще трябва да преодолява трудна пресечена местност при -40 градуса пя Целзий. Окончателното решение за Волк вече е взето и този всъдеход ще помага на сухопътните войски, но дали Медведь ще постъпи на служба в руската армия, ще стане ясно след края на тестовете.

СПМ-3 «Медведь»

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Медведь за руската войска

      Руското военно командване избра дните преди новата година  за да обяви, че вътрешните военни сили ще получат нови всъдеходи, които ...
    27.12.2011
    59 752
    48