Отидете към основна версия

5 067 19

Цялостно прекрояване на моделите на Mercedes-Benz

  • mercedes-benz-
  • моделна гама-
  • електромобили

Германската марка ще пусне шест електрически модела за две години

Информация за тези автомобили вече се появи (включително официална), но сега производителят посочи дебютните дати за всеки от електрическите си модели, пише British Autocar с позоваване на пресслужбата на Mercedes-Benz. И така, в близко бъдеще ще имаме шест електрически модела на марката, като първите три от тях ще бъдат представени през 2021 година.

През първата половина на 2021 г. флагманският EQS (на снимката) ще влезе в производство с разработена от AMG трансмисия и с мощност от 600 к.с., за да се конкурира с електрическия Jaguar XJ. Електрическата S-Klasse ще бъде последвана от EQA, малък електрически кросоувър, базиран на GLA и от по-голям EQB. Последният, който влезе на поточната линия през 2021 г., е EQE, електрически бизнес седан, който отговаря на сегашната Е-Klasse.

През 2022 г. Mercedes-Benz ще покаже два кросоувъра, които в актуализираната йерархия на моделите ще се издигнат над вече произвеждания електрически кръст EQC - това ще бъдат моделите EQE SUV и EQS SUV. Приликата в индексите със леките коли не е случайна. Всъщност те ще бъдат техни "повдигнати" версии със задвижване на четирите колела. И последното ново допълнение към серията през 2022 г. ще е електрическият микробус EQV.

Така Mercedes ще има осем изцяло електрически модела в моделната си гама, а броят на хибридите ще бъде увеличен от 20 на 25. Всички описани електромобили ще бъдат сглобявани във фабриките на марката в Унгария, Германия, САЩ и Китай. Повечето от тях ще се произвеждат на същите поточни линии, на които се правят моделите с двигатели с вътрешно горене: EQS например ще споделя конвейера със S-класата, а EQE SUV и EQS SUV - с кросоувърите GLE и GLS.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.

Свързани новини