Отидете към основна версия

8 979 14

TÜV: Най-надеждните употребявани компактни кросоувъри (ЧАСТ II)

  • автомобилът на старо-
  • употребявани кросоувъри-
  • tuv

Автомобилните експерти ни съветват кои малко употребявани автомобили от този клас имат най-малко недостатъци и какво да търсите при покупка

ЧАСТ I


Продължаваме прегледа на най-надеждните компактни кросоувъри, предлагащи се на пазарите за употребявани автомобили в Европа и у нас. Както вече споменахме в първата част оценката е направена от според материалите на организацията за технически надзор TÜV и представена от германското издание Autobild. Германските експерти разглеждат само употребявани малки (компактни) автомобили с повишена проходимост.

BMW X1

Баварският компактен кросоувър се произвежда от 2009 година. Най-малкият кросоувър на BMW е много популярен, а нивото на брак е изключително ниско. Няма значение кое поколение ще изберете, защото и двете са доста надеждни. Само имайте предвид, че моделите на възраст над пет години може да имат проблеми със спирачната система. Ниво на недостатъци: 4.4 точки.

Mitsubishi ASX

Този кросоувър е сравнително евтин и същевременно по-добър от повечето други модели, тествани от TÜV. Петна от масло и проблеми с осветлението почти никога не са били забелязвани от инспекторите. Спирачната система обаче трябва да бъде тествана при покупка на вторичния пазар. Ниво на недостатъци: 4.6 точки.

Nissan Qashqai II

Второто поколение Nissan Qashqai взе предвид всички недостатъци на своя предшественик. Автомобилите от първо поколение (2007-2013 г.) бяха изключително популярни, но не винаги получаваха добри оценки от инспекторите на TÜV, тъй като неизправностите в окачването и управлението бяха много по-чести от средното. Сега, при втората генерация общото ниво на недостатъците е оценено на 5.4 точки.

Mini Countryman

В Mini Countryman изтичането на масло от двигателя и скоростната кутия може да раздразни бъдещите собственици. Този проблем възниква доста рано. По-старите модели също могат да имат проблеми с осветлението, но всичко друго е относително надеждно. Ниво на недостатъци: 5.5 точки.

Renault Kadjar

Френският компактен кросоувър излиза едва през 2015 година, така че няма достатъчно информация за него, за да може да участва пълноценно в класацията. Колата обаче е добра, с изключение на спирачните дискове, които събират твърде много оплаквания. Ниво на недостатъци: 5.5 точки.

Skoda Yeti

На десето място е моделът Skoda Yeti, който за съжаление беше заменен от Karoq през 2017 година. Yeti обаче беше и си остава един от най-добрите и надеждни употребявани компактни кросоувъри на автомобилния пазар. Недостатъците му включват голям разход на масло и неизправни спирачни дискове. Ниво на недостатъци: 5.8 точки.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 9 гласа.

Свързани новини