Отидете към основна версия

14 154 17

Продава се Ferrari-то на Шакил О'Нийл, което е с особено просторен салон

  • ferrari-
  • шакил о'нийл-
  • търг

Суперавтомобилът е адаптиран към впечатляващите размери на баскетболиста

В щатите на търг се продава едно интересно Ferrari F355 Spider от 1998 година, за коeто се твърди, че е принадлежало на легендата от НБА Шакил О'Нийл. Суперавтомобилът е уникален - неговата особеност е, че пространството в салона е трябвало да бъде специално увеличено поради размерите на бившия собственик, чиято височина достига 216 сантиметра.

За да направи салона на Spider-а по-просторен, компанията мести резервоара за гориво отпред - в стандартния суперкар той е разположен зад седалките. Освен това колата губи фабричния си покрив, с което се премахва и обемистия повдигащ механизъм и така седалките отиват значително по-назад, като по този начин вече освобождава достатъчно място за краката на водач с двуметров ръст.

Особеностите на това Ferrari не свършват дотук. Колата разполага със специално изработени седалки с подобрена странична поддръжка и лога на Супермен на облегалките за глава. Зад тях има персонализирани аудио високоговорители. 22-годишното Ferrari F355 Spider в сребрист цвят на каросерията е „обуто“ с 19-цолови джанти и е оборудвано със спирачки Brembo. Задвижва се от 3.5-литров V8 мотор, който развива мощност от 375 конски сили и максимален въртящ момент от 268 Нм.

Двигателят лаботи съвместно с шестстепенна роботизирана F1 трансмисия. Суперавтомобилът ускорява от място до 100 км/ч за по-малко от пет секунди, а максималната му скорост е 295 километра в час. В момента най-високата оферта на търга е 45 хиляди долара, но крайната цена може да се окаже много по-висока - остават пет дни преди края на онлайн търга.

О'Нийл толкова често се е бори с твърде тесните салони на колите си, че изглежда е развил специална способност, която му е позволява да се намести дори в 1,5-метров субкомпактен автомобил. През септември той направи същото с електрическия автомобил Tesla Model S, но все пак препоръча на Илон Мъск да направи специална „Теslа за големи момчета“.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 23 гласа.

Свързани новини