Last news in Fakti

26 Декември, 2020 13:15 14 140 17

Продава се Ferrari-то на Шакил О'Нийл, което е с особено просторен салон

  • ferrari-
  • шакил о'нийл-
  • търг

Суперавтомобилът е адаптиран към впечатляващите размери на баскетболиста

Продава се Ferrari-то на Шакил О'Нийл, което е с особено просторен салон - 1

В щатите на търг се продава едно интересно Ferrari F355 Spider от 1998 година, за коeто се твърди, че е принадлежало на легендата от НБА Шакил О'Нийл. Суперавтомобилът е уникален - неговата особеност е, че пространството в салона е трябвало да бъде специално увеличено поради размерите на бившия собственик, чиято височина достига 216 сантиметра.

За да направи салона на Spider-а по-просторен, компанията мести резервоара за гориво отпред - в стандартния суперкар той е разположен зад седалките. Освен това колата губи фабричния си покрив, с което се премахва и обемистия повдигащ механизъм и така седалките отиват значително по-назад, като по този начин вече освобождава достатъчно място за краката на водач с двуметров ръст.

Продава се Ferrari-то на Шакил О

Особеностите на това Ferrari не свършват дотук. Колата разполага със специално изработени седалки с подобрена странична поддръжка и лога на Супермен на облегалките за глава. Зад тях има персонализирани аудио високоговорители. 22-годишното Ferrari F355 Spider в сребрист цвят на каросерията е „обуто“ с 19-цолови джанти и е оборудвано със спирачки Brembo. Задвижва се от 3.5-литров V8 мотор, който развива мощност от 375 конски сили и максимален въртящ момент от 268 Нм.

Продава се Ferrari-то на Шакил О

Двигателят лаботи съвместно с шестстепенна роботизирана F1 трансмисия. Суперавтомобилът ускорява от място до 100 км/ч за по-малко от пет секунди, а максималната му скорост е 295 километра в час. В момента най-високата оферта на търга е 45 хиляди долара, но крайната цена може да се окаже много по-висока - остават пет дни преди края на онлайн търга.

Продава се Ferrari-то на Шакил О

О'Нийл толкова често се е бори с твърде тесните салони на колите си, че изглежда е развил специална способност, която му е позволява да се намести дори в 1,5-метров субкомпактен автомобил. През септември той направи същото с електрическия автомобил Tesla Model S, но все пак препоръча на Илон Мъск да направи специална „Теslа за големи момчета“.

Продава се Ferrari-то на Шакил О


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Абе

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "мечо":

    Не забравяй да си направиш застраховка живот преди тва, че поне семейството ти да има няква файда!
  • 4 Аха

    7 23 Отговор

    До коментар #2 от "мечо кух":

    И аз така си мисля......а по темата - тва куцо Ферари едва ли ще се продаде на добра цена, много е непривлекателно за нормалните хора......единственото което може да вдигне малко цената е че е било притежавано от много известен спортист. Силата и очарованието на Ферари е в 12 цилиндровите мотори и категорията "суперкар", а тоя Спайдър просто не вдига адреналина до нужното ниво.......отделно че е префасониран кофти заради Шакил.
  • 5 Факт!

    17 6 Отговор
    Страхотна кола.Може би най-доброто Феррари.
  • 6 Не на ХеЙта

    19 3 Отговор
    268 НМ няма как да е, поправете си статията!

    Коментиран от #8

  • 7 Кико

    1 8 Отговор
    Американците купуват такива глупости че е истина! Това Ферари ще мине милион накрая!
  • 8 type-R

    12 14 Отговор

    До коментар #6 от "Не на ХеЙта":

    Това е спортен бензинов автомобил, напълно нормални са нютонметрите, и от повече няма нужда. Ферари F40 също имаше малко, но това не му пречеше да бъде най-бързият автомобил за времето си. Въобще, в лека кола нютоните са безсмислена стойност, която кюмюрдойча издигна в култ за да си пласира по-лесно вонящите печки! Но резервоар отпред и то във Ферари? Олеле.....

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Хо хо хо

    13 5 Отговор

    До коментар #8 от "type-R":

    Общо взето си написал глупости което е разбираемо за фен на жълтурите.
  • 10 Tie

    13 0 Отговор

    До коментар #8 от "type-R":

    При F355 по спомен нютоните бяха около 370 при 6-6500 об/мин, а 380 к.с. постигаше при 8250 об/мин. F40 имало малко нютони....ако 588 Нм от 2.9 турбо 8-ак на 1100 кг тегло са малко....добре....

    Коментиран от #11

  • 11 type-R

    0 8 Отговор

    До коментар #10 от "Tie":

    Но не са и 800-те на WCТурук, а пак е 2 пъти по-бързо от него
  • 12 Гост

    2 7 Отговор
    Тихо, тихо...тия с има-няма 200-те асматични нютончета....

    Коментиран от #13

  • 13 Абе

    9 3 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Тука в бг то всички тираджии станахте , само нютони и нафтица са ви в главата , обаче като почнете на тема спортни коли и хвалите и бутате един 20 годишен чипосан дизел на ВАГ или бмв , по добре замълчете , изглеждате по интелигентни :) Весело посрещане на новата година !

    Коментиран от #15, #17

  • 14 Трес

    2 1 Отговор
    1000 лева!
  • 15 type-R

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Абе":

    Еее такива остават в държава, където на работа се взимат само висшисти с по два чужди езика. Остават "експертите" плочкаджии и шофьори на бусове (дори ТИРаджиите избягаха) И климатика през юли на 28 градуса :DDD
  • 16 Алфа Ромео

    3 1 Отговор
    Супер е колата, красота, но резервоара отпред малко притеснително звучи!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.