Отидете към основна версия

7 948 35

Dacia Duster се готви за фейслифт

  • dacia-
  • duster

 

Съвсем скоро компанията Renault ще прибегне до интересен фейслифт на румънския кросоувър Duster. Причината е свързана с лекия спад на интереса към всъдехода, особено в страни като Германия и Франция.
 
Лекото изменение на екстериора на Duster ще помогне на марката да възбуди интереса към един от най-евтините всъдеходи, продавани в Европа и у нас. Основната промяна на външния вид ще засегне предната част на Duster.
 
По-конкретно, кросоувърът ще се сдобие с предница в стил новите dacia Sandero и Logan. Това ще наложи смяна на основните светлини, радиаторната решетка, предния капак и бронята на Duster. Останалата част от екстериора ще си остане същата.
 
Интериорът също ще претърпи промени, като основната ще е свързана с арматурното табло. Сегашното не разполага с място за монтаж на т.нар. double din система, а новата мултимедийна система на Dacia вече се монтира в останалите нови модели.
 
Още нещо, което е свързано с техническата част на Duster е, че той ще получи нов 1.2-литров турбо бензинов мотор с мощност 115 к.с. Всички тези нововъведения ще повлияят положително на SUV-то, а още по-добрата новина е, че цените ще останат същите.
 
У нас цените на Duster стартират от 17 158 лв без ДДС за версията 1.6 105 к.с. бензин 4x2 N1 и стигат до топ изпълнението dCi 110 к.с. FAP 4x4, което се предлага на българския пазар за сумата от 33 690 лв с ДДС.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини