Отидете към основна версия

26 586 49

Проверете сами маслото

  • lubricheck

"Представете си, че изхвърляте всеки чифт чорапи шест месеца, след като сте ги купили, независимо от състоянието им. Така винаги ще носите нови, но пък със сигурност ще изхвърляте на боклука и чифтове в съвсем прилично състояние. Точно това се случва, когато спазвате указанията за смяна на маслото в колата си на всеки еди колко си хиляди километра, без да се замисляте дали има действителна нужда".

Така рекламират продукта си създателите на Lubricheck, компактно устройство за проверка на автомобилни масла. Джаджата има размери на кредитна карта и анализира проби от смазката в двигателя. Достатъчно е върху сензора й да се капне малко с щеката на маслото, за да стане ясно дали се налага смяна.

Lubricheck проверява капацитивните и съпротивителни свойства на смазката, киселинността, съдържанието на метални частици и нагари, както и наличието на несвойствени течности като вода или антифриз. Течнокристален дисплей описва състоянието на маслото.

Собственикът на миниатюрния анализатор може да влезе в базата данни на производителя, за да сравни показанията с вече установени алгоритми за конкретния модел и марка автомобил. Ако цифрите се разминават, от Lubricheck ще го посъветват да провери за пробелми с двигателя.

Устройството се продава както във вариант за минерални и синтетични масла за бензинови двигатели, така и за дизели. Цената му е $30.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.

Свързани новини