Отидете към основна версия

2 556 2

Аudi R8 E-Tron може да се появи съвсем скоро

  • audi-
  • r8-
  • r8 e-tron

От Audi заявяват, че могат да го направят ако поискат

Снимки: Audi

Оригиналното Audi R8 E-Tron бе представено през 2016 година на изложението в Женева. То разполагаше с два електромотора с обща мощност от 456 конски сили и 920 нютон метра. На практика електрическия спортен автомобил имаше почти всички качества, за да пожъне успех, освен едно. Цената му от 1 милион евро бе една от главните причини от модела да бъдат продадени по-малко от 100 броя.

Пет години по-късно, в интервю за Top Gear, шефа на Audi, разкрива че електрическо R8 е възможно. „Това не беше планувана идея, но ако го поискаме, ще го направим“. Представеното през изминалата седмица Audi E-Tron GT ще се произвежда в същата фабрика в която сега се произвежда R8, което означава че заводът е напълно подготвен за производството на електрически автомобили и един модел повече, едва ли ще го затрудни.

Купето от настоящето R8 също е налично, а моторите и батериите едва ли ще се различават много от тези, които компанията използва до сега. След като вече технологиите за разработване и производство на електрически автомобили са много по-развити от тези преди 5 години, то очакваме и цената да бъде по-нормална от тази на оригиналното R8 E-Tron. Ако това наистина се окаже вярно, то очакваме скоро да видим електрическото купе на германската марка.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини