Last news in Fakti

16 Февруари, 2021 10:38 2 500 2

Аudi R8 E-Tron може да се появи съвсем скоро

  • audi-
  • r8-
  • r8 e-tron

От Audi заявяват, че могат да го направят ако поискат

Аudi R8 E-Tron може да се появи съвсем скоро - 1
Снимки: Audi

Оригиналното Audi R8 E-Tron бе представено през 2016 година на изложението в Женева. То разполагаше с два електромотора с обща мощност от 456 конски сили и 920 нютон метра. На практика електрическия спортен автомобил имаше почти всички качества, за да пожъне успех, освен едно. Цената му от 1 милион евро бе една от главните причини от модела да бъдат продадени по-малко от 100 броя.

Аudi R8 E-Tron може да се появи съвсем скоро

Пет години по-късно, в интервю за Top Gear, шефа на Audi, разкрива че електрическо R8 е възможно. „Това не беше планувана идея, но ако го поискаме, ще го направим“. Представеното през изминалата седмица Audi E-Tron GT ще се произвежда в същата фабрика в която сега се произвежда R8, което означава че заводът е напълно подготвен за производството на електрически автомобили и един модел повече, едва ли ще го затрудни.

Аudi R8 E-Tron може да се появи съвсем скоро

Купето от настоящето R8 също е налично, а моторите и батериите едва ли ще се различават много от тези, които компанията използва до сега. След като вече технологиите за разработване и производство на електрически автомобили са много по-развити от тези преди 5 години, то очакваме и цената да бъде по-нормална от тази на оригиналното R8 E-Tron. Ако това наистина се окаже вярно, то очакваме скоро да видим електрическото купе на германската марка.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    7 0 Отговор
    Егати как съм се набутал 2016-та, ама виках на жената да потрае
  • 2 Аха, могат ама не искат...

    5 4 Отговор
    А не искат, защото няма да се продава. Кой ще си купи този тулуп за 1 милион, когато за същите пари може да си купи 5 броя Tesla roadster, който има 1000 километра пробег магистрално шофиране и под две секунди ускорение до 100 с максимална скорост 420 километра в час?