Отидете към основна версия

9 083 18

Продава се рядък всъдеход Mercedes-Benz Unimog 416

  • mercedes-benz-
  • unimog 416-
  • търг

Германският високопроходим офроуд камион се задвижва от 5.7-литров шестцилиндров бензинов двигател

Аукционна къща Mecum ще продаде на търг рядък автомобил с висока проходимост. Става дума за Mercedes-Benz Unimog 416. Търгът ще се проведе на 18-20 март. Автомобилът от 1978 година е боядисан в зелено и е оборудван с платформа за превоз на пътници или товари. Суперпроходимата машина е оборудвана и с две лебедки.

Unimog 416 се използва активно в Бундесвера. Германският високопроходим камион разполага с 5.7-литров бензинов двигател тип 352 с шест цилиндъра. Мощността на агрегата е 110 конски сили. Моторът работи съвместно с шестстепенна механична скоростна кутия (20 предни предавки и 8 задни) и система за задвижване на всички колела.

Също така автомобилът е оборудван със сервоуправление и дискови спирачки с пневматичен усилвател. В допълнение, високопроходимият автомобил е оборудван с портални оси и пружинно окачване. Теглото на машината е около 5 тона.

Т.нар. теренни превозни средства Unimog се произвеждат от 1948 година. През това време те получават десетки различни модификации. Например автомобилът е бил използван във военни и общински служби, както и за селскостопански работи.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 11 гласа.

Свързани новини