Отидете към основна версия

8 044 28

Продава се 22-годишно Subaru Impreza на цена пет пъти по-висока от тази на чисто нова Impreza

  • subaru wrx sti-
  • impreza-
  • rb5 wr sport-
  • ричърд бърнс

Модификацията Impreza RB5 WR Sport е произведена в тираж от само 444 бройки

Subaru Impreza RB5 WR Sport с пробег 6 550 километра беше пуснато за продажба в Хонг Конг. За 22-годишния седан от поколение GC в автентично състояние продавачите искат 93 900 долара, тоест рядката специална версия струва пет пъти повече от новата Impreza.

Subaru Impreza RB5 WR Sport е ограничено издание за британския пазар, респективно с обратен волан, като е пуснато в края на 90-те години в чест на английския рали пилот Ричард Бърнс. RB е инициалът на спортиста, а "5" е броят на състезателните автомобили Subaru, с които Бърнс умаства във WRC.

Интересното е, че Ричард Бърнс получи такава персонализирана специална версия още преди да стане световен шампион. Англичанинът спечели титлата едва през 2001 година. Цената на лимитираното Subaru Impreza в размер на 728 хиляди хонконгски долара (93 900 щатски долара) се смята за доста висока, тъй като в САЩ нова Impreza може да бъде закупена за 18 800 долара.

Рядката Impreza RB5 WR Sport е лесно разпознаваема по безспорния светлосив цвят на корпуса, по 17-инчови алуминиеви джанти с шест спици и по оригиналния интериор. Салонът е тапициран с черна и синя алкантара, с червени шевове. Предлаганият за продажба седан е със сериен номер 351 - това е номерът, който украсява капака на централния тунел пред скоростния лост.

Под капака на Impreza RB5 WR Sport се намира двулитров бензинов боксер с турбо компресор и с мощност 240 конски сили. Двигателят е комбиниран с петстепенна механична трансмисия Prodrive и задвижване на всички колела. Тъй като колата е имала само двама собственици за 22 години, а от 2000 година насам седанът не се използва, Impreza-та е в перфектно състояние.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 14 гласа.

Свързани новини