Отидете към основна версия

6 328 14

Възможно ли е: $11 000 за 20-годишна Lada?

  • lada-
  • ваз-2110-
  • цена-
  • сащ-
  • лада

Автомобилът е пуснат за продажба в САЩ, където се смята за екзотика

Този употребяван и с нищо неинтригуващ ВАЗ-2110 е пуснат за продажба в САЩ, като най-интересното от обявата е неговата цена. Нетипичният за американците автомобил е обявен за продажба на сайта на автосалон DFW Cars & Trucks в Тексас. За него продавачите искат да получат... $ 10 950.

Става дума за руски седан от 2001 година. DFW Cars & Trucks представя изчерпателни снимки на въпросния ВАЗ-21103, като обяснява, че това на практика е почти нова „десетка“. Колата е докарана в САЩ неотдавна и е с пробег от само 15 500 километра. Автомобилът е и с най-високото ниво на оборудване GLI.

Това означава, че седанът има електрически стъкла, фарове за мъгла, климатик, а седалките са облицовани с велур. Колата обаче има и немалко недостатъци - пукнатини по предния панел, нестандартни джанти и гуми, както и захабени кори на вратите.

Продавачът твърди, че в салона се усеща "миризмата на Жигули", а технически колата е в перфектен вид, без проблеми в работата на двигателя, скоростната кутия и съединителя.

Тъй като говорим за VAZ-21103, под капака има атмосферен 1.5-литров 16-клапанов инжекционен двигател с мощност 94 конски сили и 130 Нм максимален въртящ момент. Агрегатът е комбиниран с петстепенна механична скоростна кутия, а задвижването е на предния мост.

В Съединените щати за почти 11 хиляди долара можете да закупите много по-модерни и свежи автомобили, например, чисто ново Mitsubishi Mirage от моделната година 2020 струва само две хиляди долара повече, а за посочените 11 хиляди долара можете да си купите двугодишен японски автомобил в топ състояние.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 18 гласа.

Свързани новини