Отидете към основна версия

7 877 12

Продава се Mercedes SL с двигател от Toyota и седалки от Ferrari

  • mercecdes-benz-
  • toyota-
  • supra-
  • ferrari

Можем да открием 2JZ под капака на германския кабриолет

Снимки: Powervehicles

Легендарният 2JZ на Toyota може да бъде намерен във всякакви различни купета и не се изненадваме когато видим нов проект, използващ го за основа. Този път обаче изненадата е пълна, защото купето е от... Mercedes SL 500 от 1991 година, а както споменахме, под капака бие японско сърце.

Не е изненада и че обявата публикувана в Powervehicles е от далечна Япония, а цената от близо 25 хиляди долара не звучи толкова лошо, знаейки колко труд и нерви са вложени в автомобила. Външно можем да отличим 19-инчовите джанти на Yokohama, както и спортни амортисьори Bilstein с понижаващи пружини на Lorinser.

В интериора също можем да открием доста промени. Воланът на марката Nardi заменя оригиналния, а различни измервателни уреди са разположени върху цялото табло. Най-специалната промяна тук е тази при седалките, те са от Ferrari F355, а „кончето“, което се подава на подглавника, може да бъде забелязано лесно дори и отвън.

Отваряйки предния капак можем да открием 3.0-литровия редови шестак на Toyota, който след някои промени развива 600 конски сили и налягане от 1.6 бара. Скоростната кутия е механична с шест скорости, но за съжаление не се споменават никакви технически данни като ускорение и максимална скорост.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.

Свързани новини