Отидете към основна версия

6 480 18

Немски суперкар на ток

  • e-wolf-
  • e-2-
  • alpha 2

Повече от две години бяха нужни на малката германска компания e-Wolf да доразвие прототипа си E-2 до готовност за серийно производство. Електрическият суперкар вече носи името Alpha 2 и макар да е запазил футуристичната външност на концепта, механиката е претърпяла сериозна преоценка.

Под авангардните форми - смесица между изтребител с технология "стелт" и Lamborghini - вече не се крият четири електромотора за всяко от колелата. Немците са решили, че подобна конструкция би била прекалено скъпа и сложна. Alpha 2 разполага само с два двигателя със сумарна мощност 280 кВт (381 к.с.) и въртящ момент 800 Нм.

Благодарение на щедрото използване на композитни материали дългият почти пет метра e-Wolf тежи едва 900 кг. Ускорява до 100 км/ч за 3.9 сек. и достига максимална скорост от 230 км/ч. Пълен заряд на акумулаторите стига за изминаването на 300 км, а бързото им зареждане до 80% от капацитета отнема само половин час.

Несъмнен плюс на германския електромобил е цената. 245 000 евро са съвсем умерена сума за возило от този сегмент. За парите си купувачът ще получава стилен, динамичен и най-вече икономичен суперкар. Пробег от 100 км ще струва на собственика едва 2-3 евро, а в много страни ще може да ползва данъчни облекчения и държавни субсидии.

Проблеми с ежедневната експлоатация, разбира се, не са изключени. В родната Германия и повечето цивилизовани европейски държави обаче вече има изградена инфраструктура от станции за зареждане.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини